Club 3VOOR12 Eindhoven: Mindpark + Mozes and The Firstborn + The Galactic Lo-fi Orchestra


Het gaat lekker met de Eindhovense rockmuziek. Dat bewijst 3VOOR12/Eindhoven vanavond wederom met een top line-up!

Op deze clubavond van 3VOOR12/Eindhoven spelen drie bands die allen een geheel eigen invulling geven aan popmuziek. Te beginnen bij de jongsten: Mozes And The Firstborn, een garage band met heerlijke sixties invloeden en een heel eigen geluid. Als je zo hard roept dat dit de nieuwste en de hardst komende revelatie uit Eindhoven is zoals 3VOOR12/Eindhoven dat doet, dan is het logisch dat ze op dit podium staan. De band wordt al gevolgd vanaf het begin en we zien voorlopig geen einde komen aan de groei die de jongens doormaken. Download debuut EP 'I Got Skills', luister goed naar de titeltrack en zorg op 3 juni voor een sing-a-long. Kom wel op tijd, want deze jongens zullen openen en daarmee de lat gelijk hoog leggen. Dat doen ze wel vaker.

Om goed met die druk om te kunnen gaan, zijn de zeer ervaren mannen gevraagd van: The Galactic Lo-fi Orchestra, de lo-fi sensatie die ervan houdt als het een beetje rammelt, maar ondertussen alle wetmatigheden van de popmuziek toepast. Wellicht al een bekende naam, want je hoort hem overal sinds frontman Michel Geelen een sampler van het aankomende album heeft rond gestuurd. Een en al lof van Live XS, Oor en 3VOOR12NL over de nieuwe band van Michel Geelen, voorheen frontman van onder andere Emotional Elvis. De track 'Lost & Lonely', regelmatig te horen in 3VOOR12/Eindhoven radio, is terecht gekomen op Hollandse Nieuwe 16, de compilatie van 3VOOR12NL met talent van eigen bodem. En hey, wie staat daar nog meer op? Juist, Mozes And The Firstborn. The Galactic Lo-Fi Orchestra bestaat uit net niet veertigers, maar maakt ondertussen wel ontzettend hippe muziek.

Afsluiter van de avond is Mindpark, een poprock band die veel gelaagdheid in zijn muziek aanbrengt. Mindpark zei in een interview met 3VOOR12/Eindhoven ‘popmuziek te maken zoals popmuziek zou kunnen zijn’. Met de release van debuutalbum ‘We Will Adapt' zal Mindpark zich in een keer in het rijtje meest kwalitatieve bands uit eigen land scharen. Dat deden ze al eens op de Hollandse Nieuwe cd die vorig jaar is uitgebracht door 3VOOR12NL ter promotie van Popronde, waar Mindpark misschien wel de meeste shows van alle bands speelde. Je kan ‘We Will Adapt’ online luisteren of (gratis) downloaden.

 

 

Meer weten over de bands en Club 3VOOR12/Eindhoven? Kijk dan op de website van 3VOOR12/Eindhoven en luister naar 3VOOR12/Eindhoven radio, iedere woensdag van 21.00 – 23.00 uur op Studio 040.