Sebadoh


+ Mrs Pilgrimm


Sebadoh

De originele losercore & lo-fi pioniers keren terug!

 'I'd like to be Superman but you're standing on my cape' (uit 'Really Insane'). De mannen van Sebadoh zijn hiermee volgens de bescheiden mening van onze hoofd-programmeur de makers van de beste openingszin van een popliedje ooit.

Lou Barlow bespeelde eind jaren '80 nog de bas in Dinosaur Jr. toen hij thuis met een krakkemikkig cassetterecordertje de basis legde voor Sebadoh en daarmee meteen één van de vaandeldragers werd van de lo-fi golf in de vroege jaren '90.  Samen met gitaarbands als Guided by Voices, Pavement, Yo La Tengo en de vroege Beck zette Sebadoh zich met gruizige en onvoorspelbare indierock af tegen de commerciele popmuziek en grunge. De authenticiteit en intimiteit van een thuisopname woog voor veel lo-fi artiesten zwaarder dan een mooi geluid of een stoere riff. Daarnaast is Sebadoh voor Lou Barlow en Jason Loewenstein een enorme uitlaatklep voor hun liefdesverdriet, onzekerheid en frustratie. Barlow schetst in zijn prachtige liedjes een wereld waarin zo'n beetje elke stoel drie poten heeft. 

In 2007 werden 'Sebadoh III',  'The Freed Man' en 'Bubble and Scrape' opnieuw uitgebracht en dit jaar zijn klassiekers 'Bakesale' en 'Harmacy' aan de beurt. Doe er je voordeel mee!

Mrs Pilgrimm
Eerlijk is eerlijk, veel weten we niet van éénmans-band , of liever gezegd éénvrouws-band Mrs Pilgrimm. We weten alleen dat deze Sophie Williams uit Engeland prachtig cello speelt. De klanken die ze maakt gooit ze door een paar effectpedalen, waardoor er een ontzettend vet geluid ontstaat. Daar overheen zingt ze met een stem die het midden houdt tussen PJ Harvey en Bjork. Oh ja, en we weten ook nog dat er een hoop muzikanten zijn die haar helemaal te gek vinden. Waaronder Sebadoh natuurlijk. Een heel bijzonder voorprogramma, dat staat vast.