Uitverkocht

Def Americans presents: Johnny Cash Memorial Show 2011 (uitverkocht)


+ support: Thickshag & Marty


Na het overweldigende succes van vorig jaar presenteert Def Americans ook dit jaar het jaarlijkse Johnny Cash memorial!

Op 12 september van dit jaar is het 8 jaar geleden dat Johnny Cash kwam te overlijden. Sinds 2008 organiseert de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans jaarlijks een speciale Johnny Cash Memorial Show rondom die datum om de Amerikaanse countryheld te gedenken. In 2010 stond de band in een ram uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Als meest geboekte Johnny Cash tribute band van Nederland kunnen de Def Americans inmiddels terugblikken op vele shows door heel het land. Clubs, cafés, dorpsfeesten, maar ook festivals als Paaspop, Dauwpop, Nirwana’s Tuinfeest en Huntenpop hebben de band inmiddels op de planken gehad. En met succes.

Maar de jaarlijkse Memorial Show vormt steevast een hoogtepunt. Ook dit jaar neemt de band het publiek in een avondvullend programma mee op een reis langs alle thema’s die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Het hoofdprogramma bestaat uit een bijna twee uur durende show, waarin de imposante carrière van de 'man in black' uitgebreid belicht wordt. Zo komen onder andere de eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, alsmede zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. Verder is er ruimschoots aandacht voor het slot van de carrière van Johnny Cash, de periode waarin hij onder contract stond bij American Recordings en hij onder leiding van Rick Rubin wereldberoemde versies van nummers van collega-muzikanten op ingetogen en vaak ontroerende wijze heeft opgenomen.

De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk ook niet vergeten en uiteraard wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische registraties van de optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Tot slot wordt in een zinderende finale het geloof van Johnny Cash bezongen met behulp van een heus gospelkoor. Met een entourage van bevriende musici, zangers, en zangeressen zullen de Def Americans benaderen wat destijds werd neergezet door Johnny Cash, the Tennessee Three, the Carter Sisters en de Stadtler Brothers. Uiteraard geen ‘Ring of Fire’ zonder Mariachi-trompetten en geen ‘Orange Blossom Special’ zonder mondharmonica.

"I love songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God." - Johnny Cash -