Uitverkocht

The Wombats


+ Viva Brother


Onze bevriende Britten zijn keihard terug met hun tweede album 'This Modern Glitch', met onder andere de kneitersingle 'Tokyo - Vampire & Wolves'!

Een wombat is een Australisch knaagdiertje met een ontzettend hoge aaibaarheidsfactor. En dat alles ondanks het feit dat ze heel de dag slapen, nogal eens willen bijten en eruitzien als een gekrompen minibusje met ruw haar!

Dat minibusje zijn de mannen van de band The Wombats overigens al lang ontgroeid, slapen doen ze nauwelijks als ze on tour zijn, maar vooruit, aaibaar zijn ze nog steeds. Ze zijn in ieder geval steengoed in het schrijven van lekkere popliedjes. ‘Let’s Dance to Joy Division’ van hun eerste album 'The Wombats Proudly Present: A Guide to Love, Loss & Desperation' was er zo eentje. Je kent het vast nog wel. De Britten stonden in 2008 al twee keer in de Effenaar. Ze verkochten destijds in maart de kleine zaal uit en in september speelden ze vervolgens de grote zaal compleet plat.

De nieuwe plaat van de mannen uit Liverpool heet ‘This Modern Glitch’ en bevat wederom een dikke smak poprockers die van a tot z kloppen. Electro, grunge en verraderlijke pophooks worden bij elkaar gesmeten en vormen een geniale basis voor een erg fijne avond in de grote zaal van de Effenaar. Misschien was je er de eerste 2 keer niet bij, dat zal je nu niet meer overkomen!