The Boxer Rebellion


+ Aestrid


The Boxer Rebellion

Voor fans van The National, Elbow en Arcade Fire.

Als je echt wilt weten waar deze band hun naam vandaan heeft, dan moet je maar eens zoeken op wikipedia. Het is in ieder geval veel te groots en ingewikkeld om hier in een paar zinnen samen te vatten. Het gaat natuurlijk vooral om de muziek. Om de prachtige liedjes van The Boxer Rebellion.

Hun tweede plaat ‘Union’ was al erg mooi, maar op het derde album ‘The Cold Still’ kruipen de Britten nog dieper in hun melancholische rock. Overigens klinken die liedjes groots met veel echo en galm, maar toch ook ontzettend intiem door lichte pianotoetsen of door de ingetogen vocalen van de in Amerika geboren Nathan Nicholson.

Ethan Johns
Het geheim van de The Cold Still-sound zit hem in de keuze van de band om Ethan Johns als producer aan te stellen. Hij produceerde eerder ‘big shots’ als Kings of Leon, Ray Lamontagne en Ryan Adams, en dat hoor je.  The Boxer Rebellion zou met deze plaat wel eens net zo groot kunnen worden als Elbow of Arcade Fire. Maar niet voordat ze een ongetwijfeld prachtig en intiem concert geven in de kleine zaal van de Effenaar.