Stream of Passion


+ special guest Nemesea


De Nederlandse groepen Stream of Passion en Nemesea komen beide met nieuwe albums. En dus wordt er getourd!

Nederland is een hoofdleverancier op het gebied van Gothic Metal bands aangevoerd door bloedmooie en goedgestemde frontvrouwen, dat is geen geheim. Stream of Passion hoort daar ook bij en is misschien wel de gedoodverfde troonopvolger van megabands als Epica, After Forever en Within Temptation.

Met de prachtige Mexicaanse zangeres/violiste Marcela Bovio als frontvrouw gaat de Nederlandse formatie al weer wat jaartjes mee aan de top van Gothic Metal. Het nieuwe album 'Darker Days' komt uit op 24 juni en uitgaande van de filmpjes op Youtube wordt het een bijzondere plaat met geheimzinnige strijkersarrangementen en opzwepende toetspartijen. Daarnaast is er uiteraard de ouderwets beukende band met grote drums, dikke gitaren en pompende bassen die zorgen voor de broodnodige ballen. Afgelopen jaar nam Stream of Passion alvast een voorproefje op het komende album op en zette het op hun eigen Youtube kanaal voor de fans. Het heet 'Spark' en je kan het hier luisteren.

Nemesea
Ook Nemesea is een Nederlandse female fronted gothic band. Aan het roer staat de loepzuiver zingende Manda Ophuis, die de band formeerde tijdens haar studie op het conservatorium in Groningen. Ook Nemesea staat op het punt om een nieuw album uit te brengen na eerder al succesvol te zijn geweest met 'Mana' en 'In Control'. De Effenaar is vanavond keihard Gothic met een dikke female twist. Zorg dus maar dat je in de stemming bent!