House of Pain


+ Mr Polska


House of Pain

Jump Around! House of Pain is terug in de originele bezetting met Everlast en Danny Boy!

Na 14 jaar afwezigheid kunnen we weer genieten van de Iers-Amerikaanse rapfeesten van House of Pain! Danny Boy, Everlast en Dj Lethal hebben besloten om samen weer op pad te gaan. En in de Effenaar wordt dat superhard gevierd! 

Het was even wennen aan de stoere Ierse mannen van House of Pain, maar lang duurde dat niet. De ‘witte’ Iers-Amerikaanse rapgroep scoorde in 1992 al snel een monsterhit met het nummer ‘Jump Around’ en zette over de hele wereld concertzalen op zijn kop met hun energieke live shows. Vaak werden ze vergeleken met die andere rappende posse Cypress Hill, die een vergelijkbare sound hadden. Bij Cypress Hill was het thema vaak verwant aan marihuana en andere geestverruimende zaken, bij House of Pain zat er vaak een Ierse twist aan de muziek. Zo persten ze regelmatig een stevige doedelzakriedel door een liedje. Ieren blijven Ieren.

Frontman Everlast leerde gitaar spelen en ging eind jaren ’90 zoals je waarschijnlijk weet solo. Hij scoorde een dikke hit met het ingetogen akoestische liedje ‘What It’s Like’ van zijn album ‘Whitey Ford Sings the Blues’. Ondertussen ging zijn House of Pain-maat Dj Lethal als scratcher aan de slag bij Limp Bizkit -onlangs nog in de Effenaar- en het derde lid Danny Boy begon een bedrijfje dat in kunst handelde! Dat laatste zou voor onrust kunnen zorgen, maar wees niet bang, shows in Amerika hebben al lang laten zien dat House of Pain nog jaren mee kan. Wedden dat er tijdens hun show in de Effenaar dan ook flink around wordt gejumped? House of Pain in tha house!

Kom alvast in the mood met de muziekjes van La Coka Nostra, een hiphopproject van o.a. Everlast en Danny Boy.

Kende je Mr. Polska al? Na vanavond in ieder geval wel, want deze nieuwe Nederlandse act uit de Nouveau Riche stal kwam 10 juni hard binnen met hun debuutschijf 'Alziend Oor', waarop een mix te horen valt van hiphop, dirty house en grime. Rode oortjes en soepele flows verzekerd!