Danzig


+ Heretic


Danzig

We schreeuwen het heel graag van de daken, maar zo goed als de gespierde frontman dat zelf kan, zal ons niet lukken: Danzig komt langs in de Effenaar!

De grote zaal van de Effenaar zal ongetwijfeld koken tijdens de show van metalgrootheid Danzig. Uitleggen wie frontman Glenn Danzig is hoeft waarschijnlijk niet, maar vooruit, nog een keer het imposante CV van één van de eerste horrorpunkzangers.

Al in 1983 stapte Danzig, na 2 albums te hebben uitgebracht, uit de legendarische horrorpunkband Misfits en begon Samhain.  In 1986 werd dat op aandringen van producer Rick Rubin en kleine aanpassingen in de line up de occulte supermetalformatie Danzig! En de rest? Dat is heavy metal geschiedenis!

En, over line ups gesproken, Danzig veranderde  in de loop der jaren ontzettend vaak van samenstelling. Zo zat Joey Castillo (QOTSA) jarenlang op de drumkruk en speelde zo’n beetje elke metal- en rockgitarist die er toe doet wel een paar maanden in Danzig. Afgelopen jaar verscheen voor het eerst in jaren een nieuw album, getiteld ‘Deth Red Sabaoth’. Glenn en zijn huidige band grijpen hierop terug naar het wat meer duistere en occulte Danzigverleden. Glenn speelde niet alleen zelf bas, gitaar en een nummertje drums op het album, hij produceerde het ook nog eens. De moddervette sound die daaruit voortkwam, wordt live ongetwijfeld dunnetjes over gedaan.  De huidige line up bestaat overigens uit Tommy Victor (Prong), Steve Zing (Samhain) en Johnny Kelly (Type O Negative) en natuurlijk de Jerommeke van de metal zelf: Glenn Danzig!