Gare Du Nord


+ support


Concert in het kader van de nieuwe plaat 'Lilywhite Soul'

‘Lilywhite Soul’ heet het nieuwe album van nu-jazz formatie Gare Du Nord en het is een prachtalbum met interessante, swingende en komische songs geworden. Een stuk minder gelaagd, en veel puurder, zo zou je de ontwikkeling kunnen noemen die de Nederlandse band doormaakt op de nieuwe plaat. Gare du Nord is helemaal klaar om zichzelf nog meer smoel te geven en laat die ook in de grote zaal van de Effenaar zien.

Het album Sex ‘n’ Jazz, met bijdragen van Marvin Gaye en Paul Carrack, bleek de brede doorbraak van Gare du Nord; het album werd met goud onderscheiden in 2007, in 2008 werd de platina status bereikt en in mei 2009 ontvangt het duo een dubbel platina plaat. Naar aanleiding van dit succes werden Fransen en Lancee door Blue Note Records gevraagd een serie mix-albums voor het legendarische label te produceren. De eerste ervan, Jazz In The City, met de hit Beautiful Day, is inmiddels met goud bekroond. Onlangs werd ook hun album 'Kind of Cool' met goud bekroond.

Deze samenwerking resulteerde in een wereldwijde deal voor het nieuwe, vijfde album van La Gare, dat onder de titel 'Love For Lunch' op 15 mei 2009 verscheen. Zo, nu ben je echt helemaal bij. Nu nog gaan genieten van de prachtige muziek van Gare du Nord.