The Feel Good Afterparty of The Stone Age: Drums Are For Parades + Komatsu


Het feest is na de show van QOTSA nog niet afgelopen. We gaan nog tot in de kleine uurtjes door tijdens deze feel good afterparty!

De show van Queens of the Stone Age is in het kader van 40 jaar Effenaar, dat wist je misschien al. Vandaar dat we ook na het optreden van QOTSA nog even lekker uitpakken met een dikke afterparty. Mooi cadeautje nietwaar? Natuurlijk mag je ook naar binnen als je niet bij de Queens kon zijn, maarrrrr: vol=vol.

Drums are for Parades
De Gentenaren van Drums are for Parades zijn uit het juiste gitaarhout gesneden om deze afterparty flink op zijn kop te zetten.  Een echte stonerfan is immers niet zo snel kapotgebeukt al zal Qotsa dat natuurlijk zeker proberen. En anders deze Belgen wel, met hun groovende mix van noise, metal  en stoner en met het voetje stevig op het gaspedaal. Hun debuutalbum ‘Master’ kreeg al een dikke lofzang van stonerproducer Chris Goss, dus blijf zeker hangen tot in de kleine uurtjes voor dit Gentse powertrio.

Komatsu
Naast Drums are for Parades is er tijdens The Feel Good Afterparty of the Stone Age ook nog een bijzonder Eindhovens tintje: Komatsu. Als je die naam intikt bij Google afbeeldingen, dan krijg je overigens een keurig visueel overzicht van enkele tientallen gele graafmachines! Komatsu is namelijk ook een Japanse graafmachine fabrikant! En zo klinken de heren en dame ook wel een beetje; groots, stevig en lekker log. De vier ervaren rotten uit ‘rockcity’-bands als The Goods, Repomen en SQY komen samen in deze gevaarlijke stonermoloch. Gitarist Mo’ schudt de dikste gitaarriffs uit z’n mouw alsof het niets is en Miriam Bekkers slaat haar drumstel nog net niet doormidden. En intussen blijkt ex-The Goods gitarist Erik van Schenk Brill over een erg lekkere rockstrot te beschikken. Bassist Martijn Mansvelders (SQY) houdt de boel strak bij elkaar in de lage regionen. Het debuutalbum van Komatsu komt eraan, dus houd deze Eindhovense belofte scherp in de gaten.