Down + Duff McKagan's Loaded


De enige Nederlandse show van dé sludgemetal sensatie Down! Special guest is ex-Guns 'n Roses bassist Duff McKagan met zijn band Loaded!

De sludgemetalformatie Down werd in 1991 opgericht in de moerassen van New Orleans en kan met gerust hart een supermetalband genoemd worden. We zetten de heren nog  even voor je op een rijtje: zanger Phil Anselmo ken je uiteraard als de brulboei van Pantera, gitarist Pepper Keenan van Corrosion of Confirmity, de Brit Kirk Windstein is gitarist van Crowbar, Jimmy Bower is naast Godfather van Southern Metal nog altijd de snarenkoning in EyeHateGod en Rex Brown is bekend van zijn vlijmscherpe baswerk bij Pantera en natuurlijk: Down. Bereid je voor op een uiterst explosieve mix van heavy southern metal en punky hardcore in je oren.

Down zit zoals gezegd in de sludge hoek, een metalvariant die begin jaren ’90 in de zuidelijke staat Lousiana ontstond en het trage van Black Sabbath combineerde met de energie van Black Flag. In een recent interview verklapte Phil Anselmo dat Down hard aan een nieuw album aan het werk is. Misschien is het zelfs wel uit voordat de heren in de grote zaal van de Effenaar langskomen, maar uniek wordt het sowieso, want dit is de enige Nederlande show.

Foto's: Paul Verhagen
 

Loaded
Duff McKagan was de bassist van Guns ‘n’ Roses dat hoeven we niemand te vertellen. Dat de blonde rockheld ook nog een tijdje de ritmesectie van Velvet Revolver van ballen voorzag is ook redelijk bekend. Maar dat Duff ook nog een ontzettend vette band aanvoert onder de naam Loaded is misschien wat minder bekend. Maar niet meer na vanavond! Loaded staat garant voor een pot stevige hardrock in de trant van Guns ’n’ Roses en Aerosmith. Het net verschenen album 'The Taking' bewijst dat er leven is na Velvet Revolver!