Koninginnenachtfestival 2011: o.a. The Subs + dj Feadz + The Inspector Cluzo (enkel vanaf 23 uur nog tickets aan avondkassa!)


Grote zaal gehost door DR'OP: The Subs (live) + dj Feadz | kleine zaal gehost door Club Fiasco: The Inspector Cluzo + Two Cow Garage + Club Fiasco dj's Quickfade & I Am Duo | Café: The Galactic Lo-fi Orchestra + The Feliciano's + Scott H. Biram


Koninginnenachtfestival 2011: o.a. The Subs + dj Feadz + The Inspector Cluzo (enkel vanaf 23 uur nog tickets aan avondkassa!)

Het wordt weer een heftige nacht met veel nieuwe rock en de beste electro!

Luister hier de dj set van Feadz terug: deel 1: http://redbullmusicacademyradio.com/shows/3939/ en deel 2: http://redbullmusicacademyradio.com/shows/3940/

De voorverkoop van het Koninginnenachtfestival is uitverkocht. Maar niet getreurd: om 23 uur zullen er weer voldoende kaarten vrijkomen aan de avondkassa voor het koninginnenachtfestival. Dus er is nog genoeg kans om de optredens van The Subs, The Inspector Cluzo en dj Feadz bij te wonen.

Ook in 2011 jaar pakt de Effenaar groots uit tijdens Koninginnenacht. We beginnen de avond in de grote zaal met een reguliere show van De Staat en daarna barst het Koninginnenachtfestival los met de lekkerse electro en de nieuwste rocksensaties. Als je ook naar De Staat gaat, dan mag je gratis doorfeesten en anders koop je natuurlijk gewoon een kaartje voor deze te gekke line up van het Koninginnenachtfestival 2011.

De grote zaal zal vanavond gehost worden door de Eindhovense losbollen van DR'OP en in de kleine zaal wordt je muzikaal welkom geheten door de dj's van Club Fiasco.

 

 

 

Het schema:

Grote zaal
23:00 - 00:15 Style Beats Liberation Front
00:15 - 01:00 The Longmen
01:00 - 02:00 The Subs (live)
02:00 - 04:00 dj Feadz

Kleine zaal
23:00 - 00:00 Club Fiasco dj's (en tussendoor)
00:00 - 00:45 Two Cow Garage
02:00 - 02:45 The Inspector Cluzo


Café:
23:00 - 23:30 Oncle Franque (en tussendoor)
23:30 - 00:00 The Galactic Lo-fi Orchestra
01:00 - 01:30 The Feliciano's
02:30 - 03:15 Scott H. Biram 

Grote zaal:
The Subs (live)
De Belgische formatie The Subs hebben de tent al vaker afgebroken in de Effenaar, dat is absoluut geen geheim. Een nieuw album genaamd ‘Decontrol’ komt uit op 28 maart en tijdens het Konninginnenachtfestival 2011 geven ze een dikke liveshow. En dat betekent naast een ritmesectie van de die dj’s een aanvulling van zang, synths en gitaar. Dat wordt zweten en bewegen op deze topact uit de Lektroluv stal!


dj Feadz
De Franse dj en producer Feadz is nog altijd een van de vaandeldragers van het befaamde electro label Ed Banger. De alleskunner staat bekend om zijn sublieme dj-kunsten en zijn brede muzikale interesse. Electro en hiphop vormen de hoofdingrediënten, maar Feadz is ook niet vies van een scheutje techno. Zijn bekendste samenwerkingen zijn die met Mr. Oizo en Uffie, maar de Fransman werkte ook samen met labelgenoten Justice, Krazy Baldhead en Spankrock. Vanavond doet Feadz een energieke 2 uur set, waarbij hij het feest in de grote zaal in stijl zal afsluiten! De set van Feadz zal worden opgenomen door RBMARadio.com.

The Longmen (dj's)
Eindhovens eigenste electro-clash pioniers The Longmen doen hun ding. Draaien tot de zaal kolkt dus!

Style Beats Liberation Front (dj)
Style Beats Liberation Front ken je vast en zeker van DR’OP. Hij brengt zijn lading knetterende tracks en stampende rauwe disco mee, dus dat wordt erg dikke shizzle.

Kleine zaal:
The Inspector Cluzo
The Inspector Cluzo is een duo dat bestaat uit twee geflipte Fransen. Met slechts gitaar en drums zetten ze een dijk van een sound neer en geven een rockshow waar veel bands een aardig puntje aan kunnen snuiven! Het funky rockduo bestaat drie jaar en speelde al 434 shows in 23 landen. Ze zijn misschien wat grof in de bek, maar deze ´French Bastards´ maken wel overal een feestje van!

 

 Two Cow Garage
Deze heren uit the states zijn al weer toe aan hun vijfde album, genaamd ‘Sweet Saint Me’. De band verlaat hun thuisland niet vaak, maar komt tijdens Koninginnenacht wel naar de Effenaar om hun korrelige cowpunk te spelen. Handen op de horens en gaan met die banaan!

 

 

 Club Fiasco DJ’s
Quickfade en I Am Duo hebben de koffers er weer bijgepakt met hun nieuwe aanwinsten. Gouwe ouwe dus en vooral: de hotste bands van het moment. Zo blijf je nog op de hoogte ook!

Café:

The Galactic Lo-fi Orchestra
Eindhovenaar Michel Geelen heeft al een dozijn of wat bandjes op zijn CV. Van My Sister Susan tot Emotional Elvis. Zijn laatste telgt heet The Galactic Lo-fi Orchestra en dat klinkt precies zo als je zou verwachten. Vreemd, lo-fi en groots! De recensies van de debuut ep zijn tot nu toe superpositief, dus misschien wordt dit wel de verrassing van de avond.

 

 

 

The Feliciano's
Ze omschrijven zichzelf als ‘nog net geen oudere jongeren’, maar de omschrijving ‘oude zielen in jonge lichamen’ is eigenlijk beter. Deze Hollanders maken namelijk oude Amerikaanse folkmuziek; liedjes over haat liefde en drugs, maar dan wel uptempo en vrolijk gebracht. The Feliciano’s is een feestje inclusief meerstemmige zang,  mandoline en contrabas!
Scott H. Biram

Scott H. Biram noemt zichzelf een ‘Dirty Old One Man Band’ en daarmee slaat hij de spijker op zijn kop. Hij mengt diverse rootsstijlen tot een krachtige pot muziek en speelt zowel gitaar als drums. Maar met name zijn in whiskey gedrenkte strot maakt dat hij een van de beste one mand bands ter wereld is. Boogie!