3 Nights in Heaven: Absynthe Minded


Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven presenteren


Exclusieve Nederlandse show tijdens de Unplugged Tour 2011!

Muziekgebouw Eindhoven & Effenaar presenteren een uniek minifestival: 3 Nights in Heaven. Het driedaagse festival brengt indie acts met unieke shows die qua muziek en sfeer een bijzondere relatie hebben met de eveneens bijzondere locatie: de Catharinakerk in de Eindhovense binnenstad.

Tijdens de concerten spelen lichtprojecties een grote rol: zowel in de kerk als daarbuiten. Daarmee wordt 3 Nights in Heaven een ervaring die de bezoekers onderdompelt in hemelse sferen. Het festival start op dinsdag 24 mei met Low, woensdag 25 mei met Alva Noto + Ruyichi Skamoto en donderdag 26 mei sluit het festival af met het Belgische Absynthe Minded.

Absynthe Minded, de Belgische band rondom zanger/gitarist Bert Ostyn, is niet alleen in België maar ook in de omringende landen zeer succesvol. Hun titelloze vierde album (2009) werd in korte tijd goud in eigen land en de band speelde eind 2009 een prachconcert in een uitverkochte Effenaar. Absynthe Minded mixt op subtiele wijze pop, singer-songwriter, rock, jazz en gipsy tot een heel eigen geluid, verwerkt in prachtige, soms melancholische popsongs. In deze akoestische show, in de sfeervolle Catharinakerk grijpt de band terug naar oud materiaal, songs van de periode waarin de groep nog zonder drummer speelde en ‘Absynthe Minded Quartet’ heette (2002-2003). Daarnaast speelt de band ook werk van de eerste 4 Cds, in soms erg verrassende, alternatieve versies.