Who Knew


+ Talking To Turtles + Club Fiasco (vanaf 23.00 uur)


Who Knew

Te gekke IJslandse indierock band met een psychedelische inslag. Uit de vriendenkring van Sigur Rós en consorten!

Wie tien jaar geleden durfde te dromen dat IJsland een enorme indiescene zou ontwikkelen moet een glazen bol gehad hebben. Met andere woorden: Who Knew? Laat dat nou net de naam zijn van die nieuwe parel die IJsland rijk is. Onlangs rolde het debuutalbum ‘Bits and Pieces of a Major Spectacle’ van Who Knew uit de studio van het bevriende Sigur Rós en werd op 13 mei uitgebracht. Het geluid, kan je inmiddels zeggen, is typisch IJslands. Breed galmende achtergrondkoren, lyrische synthesizerloopjes en constant met een licht mysterieus sfeertje. Maar ook met de nodige humor en lekker uptempo!

Ook erg IJslands zijn de namen van de bandleden. Zo begon Who Knew als duo met de kernleden Ármann Ingvi Ármannson die de zang voor zijn rekening neemt en gitarist Baldur Helgi Snorrason. Inmiddels zijn daar nog vier mannen met net zo prachtige namen aan toegevoegd en is de band een zestal dat de oversteek naar het vasteland heeft gewaagd. Who Knew laat de wijdse IJslandse klanken los op de kleine zaal. Dat wordt dus heel erg genieten van prachtige indierock.

Talking To Turtles is een duo uit Duitsland, bestaande uit Claudia Göhler en Florian Sievers. Ze maken prachtige liedjes met als uitgangspunt: klein maar fijn!