Uitverkocht

Primus


in het kader van 40 jaar Effenaar


+ Hot Head Show


Primus

Legendarische rockband voor de derde keer in de Effenaar!

 Voor het eerst sinds 1998 komt de geschifte rockmachine die Primus heet weer naar Europa en doet daarbij de Effenaar aan! De band met de legendarische bassist/zanger Les Claypool is bovendien een nieuw album aan het afronden en -blijkt uit een brief van Les zelf- is haar humor nog lang niet kwijt. Mocht je het rocktrio niet kennen; de intro van Southpark is van Primus.

Zo schrijft Les Claypool in de brief aan zijn fans over het nieuwe album:  ‘De nieuwe Primus plaat is bijna klaar. Elk liedje is een variatie op het nummer ‘Don’t Fear the Reaper’ van de band Oyster Cult. Iedereen moet twee exemplaren aanschaffen van ons nieuwe album! Les, de kerel die bas speelt.’ Overigens heet dat nieuwe album 'Green Naugahyde' en verschijnt in september.

Primus werd in 1984 opgericht door Les Claypool en sindsdien waren er meerdere wisselingen in samenstelling en hield de groep regelmatig een flinke sabbatical. Inmiddels is de originele drummer Jay Lane er weer bij en ook de eerste gitarist Larry ‘Ler’ LaLonde doet gewoon weer mee. Primus is back!

Dat Primus nog steeds een ontzettend originele mix maakt van funk, rock, pop en metal mag duidelijk zijn. Als je in de stemming wilt komen voor de show in de grote zaal van de Effenaar, kan je via de website van de groep alvast een gratis EP downloaden. De band nam deze nummers afgelopen jaar op in de oefenruimte, dus je bent meteen weer up to date! Maar waarschijnlijk komen de Primus-klassiekers 'Jerry Was A Racecar Driver' en 'Too Many Puppies' ook weer snoeihard voorbij.

De startende band van vanavond heet Hot Head Show en is een kruising tussen Tom Waits en het hoofdprogramma van vanavond. Zelf noemen ze zich de beste onbekende band van het moment, maar intussen krijgen ze wel heel wat veertjes in de reet van Stewart Copeland, drummer van The Police en Les Claypool zelf! Reden genoeg om op tijd te komen, nietwaar?

Voor deze show is een speciaal Vip-arrangement mogelijk in onze skybox. Wilt u een exclusief bedrijfsuitje? Kijk op onze verhuur-pagina voor meer informatie.