Sine vs. Oi!: Mala + Hatcha + Kutz + 16bit + Gomes vs. Piro


+ MC Drew


Sine vs. Oi!: Mala + Hatcha + Kutz + 16bit + Gomes vs. Piro

Wop Wop Wop, voor het eerst een retedikke dubstep party in onze grote zaal met een killer line-up!

Sine is in twee jaar tijd uitgegroeid tot de belangrijkste dubstep party van Zuid-Nederland. De Sine feestjes in de kleine zaal zijn keer op keer grote successen. Met onder meer Starkey, Distance, Kryptic Minds en Chef op de line-ups presenteren we telkens weer headliners van formaat. Maar dat is voor jou geen  nieuws waarschijnlijk.

Na twee jaar vinden we het daarom hoog tijd voor een XL editie in de grote zaal. Sine 'papa' Piro is voor de gelegenheid een samenwerking aangegaan met het Amsterdamse Oi! (dit jaar al weer 7 jaar rocking!), wat geresulteert heeft in een ultra dikke line up! Met Mala, Hatcha, Kutz, 16Bit en Gomes vs. Piro op één bill is Sine vs Oi! naast de coolste meteen de grootste dubstep party van Zuid-Nederland. Dat wordt knallen en grooven. Wop!

Mala (Digital Mystikz)
Mala doet het woord 'dub' in de benaming van het genre dubstep eer aan. Samen met Coki combineerde deze rastafari vanaf dag één van de dubstep, dub reggae sounds met invloeden uit andere London based muziekstijlen als jungle en garage. Mala en Coki startten tevens het label DMZ. Met dit label en met de succesvolle DMZ-avonden werden ze invloedrijke mannen in de dubstep scene. Mala gaat het soundsystem van de grote zaal serieusop de proef stellen. Verwacht dus trillende broekspijpen door zijn stroperige en diepe baslijnen en reken op skankin' riddims met mystieke melodieën. Who can't hear, must feel!


Hatcha (Kiss FM) UK
Dubstep zwaargewicht nummer twee op deze XL editie van Sine is Hatcha! Zwaargewicht is overigens een understatement; Hatcha heeft vanaf het begin zijn stempel gedrukt op alles wat het genre heeft voortgebracht. Hij heeft zelfs de benaming dubstep mee bedacht!
Al ver voor de geboorte van dubstep - eind jaren '90 - deed Hatcha de inkoop voor de toonaangevende platenzaak Big Apple in Croydon, Londen. Big Apple was het thuishonk van de grote jongens zoals Skream en Benga, dus de perfecte plaats om inspiratie op te doen. De clubavond Forward>>, waar Hatcha resident is, is vanaf 2001 kweekvijver geweest voor de ontwikkeling van dubstep. Hatcha’s promootte aanstormende talenten als: Mala, Coki, Skream, Benga en Loefah. Verwacht van Hatcha een zeer diverse set. Eigen producties en de beste en meest stevige krenten uit de pap van alle substijlen die in dubstep de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd.

Kutz (Digital Soundboy) UK
Kutz is nog geen pionier, zoals Mala en Hatcha. Hij is nog een kiddo, maar wel van dezelfde school. Ook hij groeide op in Croydon en is met zijn muziek vertrokken vanuit garage en jungle. Pas twee jaar terug dropte hij zijn eerste release. Kutz zit in de lift en krijgt dj-support van Skream, Benga en Chef. Zijn laatste release bracht hij uit op Digital Soundboy, het bekende label van Shy FX. Maar bovenal is hij als dj een echte baas! Verwacht van hem dikke dubstep waarin de dubby donkere sfeer net zo belangrijk is als de energie van de beat.

16 Bit (MTA) UK
Stel jezelf één van de meest brute elektronische soundtracks van een horrorfilm voor en je krijgt: 16Bit! Kettingzagen en vlammen in de spreekwoordelijke pan. De tent afbreken en raggen, dat kunnen deze mannen wel. Het duo 16Bit vraagt wel wat van hun publiek, dus je bent gewaarschuwd. Ze produceren pas samen sinds 2008 en sindsdien groeit hun discografie als kool. Hun platen worden gedraaid door de grote bazen in dubstepland: Skream, Benga en Chef. En dan wel op het heetste moment van hun sets. De Effenaar is van beton, hopelijk van gewapend beton, want anders zakt het pand tijdens deze Sine door zijn fundering!