Sine: Dubstep: o.a. Chef


Line-up: Chef (3 Deck Set), (Rinse FM, Sub Frequency) UK + Piro (2 hour set, Sine, Broke) + Kastor & Dice (Untitled!) BE + Visuals by VJ ZAROS (Eyesupply.tv) + Hosted by MC MAC (Raw Endz)


Wop Wop! Ook deze Sine heeft weer een headliner van formaat. Een betere opwarmer voor de grote Sine vs. Oi! in april is er niet toch?!

Sine staat garant voor de vetste dubstep in de lichtstad! Dubstep is de dikke mix van de diepste bassen, invloeden uit hiphop, 2step en dub, overgoten met een flinke laag electronica. Als opwarming voor de Sine vs Oi! editie op 16 april geven we eerst nog even flink gas in de kleine zaal!

Chef
Een Sine is niet compleet zonder een flinke naam uit het het mekka van de dubstep, Engeland. Voor deze editie komt daarom niemand minder dan Chef op visite. Chefal groeide op in Croydon (zuid Londen) tussen mede-pioniers Skream en Benga. Maar terwijl deze mannen tune na tune uitpoepte, stortte Chef zich volledig op het dj-en. Tijdens zijn middelbare schooltijd ging al zijn zakgeld op aan de aanschaf van de laatste jungle en drum&bass hits. Eind jaren '90 begon Chef echter ook met het kopen van House en UK Garage. Toen deze sound langzaam rauwer en donkerder werd, was hij meteen helemaal verkocht aan het genre dat we nu allemaal kennen als dubstep.

Chef host al een aantal jaar een show op de legendarische radio piraat, Rinse FM. Naast deze radio shows is hij resident bij de twee meest vooruitstrevende dubstepfeesten van de UK: DMZ en FWD. Ook buiten zijn landgrenzen hebben de dansvloeren het al jaren zwaar te voorduren. Zijn gruwelijke dj-sets, bestaande uit een mengeling van de allerlaatste klappers en de hits van weleer, brachten Chef al op feesten over de hele wereld. Tel hierbij op dat hij vanavond tijdens Sine drie draaitafels gaat gebruiken om zijn dikke baslijnen in het tempo van een machinegeweer op het publiek los te laten, dan begrijp je dat je deze editie niet mag missen!

Kastor & Dice
Kastor & Dice zijn verantwoordelijk voor de uiterst succesvolle Untitled! feesten in Antwerpen. Het feest is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste dubstep events van Europa. Naast het runnen van een feest startte het duo  in april 2009 een eigen label. Untitled! recordings krijgt steeds meer fans van over de hele wereld.

We zouden bijna vergeten dat Dice & Kastor een ijzersterk dj duo zijn. Samen hebben ze al zeker 25 jaar ervaring binnen verschillende muziek genres. Van soul, hiphop en jungle naar drum&bass en dubstep, bijna alles heeft er al op hun draaitafels gelegen. Hun dj-sets zijn één groot energetisch geheel, volgestopt met de laatste dubplates, classics en bangers! De perfecte afsluiter van deze Sine!

Piro
De Sine papa Paul Piro ontbreekt uiteraard niet op dit fijne affiche!