Brandend Zand presenteert: C.W. Stoneking & His Primitive Horn Orchestra


+ Mozes and the Firstborn


Brandend Zand presenteert een geweldige artiest op een prachtige locatie!

De Australische blueszanger/gitarist C.W. Stoneking komt op veler verzoek terug naar Eindhoven. Op uitnodiging van het Brandend Zand festival zal hij met zijn band een intieme show geven in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein. En daarmee is de cirkel rond, want op die plek is het Brandend Zand festival 5 jaar geleden ontstaan.

Op carnavalszondag wordt in het Klokgebouw voor de perfecte setting gezorgd om er een heel ander feest van te maken. Kom luisteren naar de authentieke klanken, in een sfeervolle omgeving op een plek die ervoor heeft gezorgd dat Eindhoven groot geworden is.

C.W. Stoneking is geboren en getogen in de leegte van het dunbevolkte Australië. Volgens collega Seasick Steve is Stoneking verdwaald in de jaren twintig en dertig en dat is op zijn albums te horen. Op 'Jungle Blues' komt hij met een ratjetoe aan stijlen voor de dag zoals vooroorlogse country, blues, hillbilly, jazz, calypso en andere folklore. Dit zijn de stijlen die de in Melbourne, Australië woonachtige artiest inspireren. C.W. Stoneking wordt begeleid door het Primitive Horn Orchestra; zijn Dixie blazers die de traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twintig en dertig combineren met vaudeville, exotica, hillbilly, country en Caribische muziek.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door vers Eindhovens talent: Mozes and the Firstborn. Hopelijk lezen hun moeders dit niet, maar deze jonge honden ruiken nu al naar zweet en bier en dragen een baard waar Grizzly Adams jaloers op zou zijn geweest. Ze klinken als een smerige garageversie van Deep Purple en Wolfmother, dus zorg dat je op tijd binnen bent, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit bijzondere optreden waarbij deze Eindhovenaren hun debuut ep presenteren. En als je maag eenmaal binnen onverhoopt gaat knorren, dan zijn er tosti's en andere lekkere snacks te koop!

Let op! Maak niet de vergissing door te denken dat er genoeg kaarten zijn vanwege de enorme ruimte in het imponerende gebouw. De intieme sfeer die gecreëerd zal worden zal juist de charme zijn van dit bijzondere concert, maar ook voor wat minder ruimte zorgen dan normaal!

Dit concert wordt georganiseerd door Zwaardvis Music.