Funeral For A Friend + The Blackout


+ Red Tape Parade


Post-hardcore en screamo fans weten genoeg, dit is een package om van te smullen!

Wat krijg je als je emo, screamo, poppunk en een snuf metal in de mixer gooit? Dan lijkt het in ieder geval waarschijnlijk verdacht veel op Funeral for a Friend.  Of noem het post-hardcore, dat is wat makkelijker. Fans van Linkin Park, maar ook aanhangers van The Chariot zijn meer dan welkom bij de show in de Effenaar van Funeral for a Friend (FFAF).  

Deze band uit Wales bracht afgelopen januari hun alweer vijfde album uit, dat de naam ‘Welcome Home Armageddon’ kreeg en ook deze plaat zal ongetwijfeld goud worden. De post- hardcore wordt opnieuw aangevuld met punky en poppy lijntjes en dat maakt de band toegankelijk op een vette manier. De ‘Walesmen’ van FFAF tourden dan ook al met superacts als Iron Maiden, My Chemical Romance en Linkin Park. Gelukkig  houdt FFAF in de grote zaal een eigen feestje en dat wordt ontzettend fijn.

The Blackout
Zou het toeval zijn dat The Blackout ook uit Wales komt en uit de post-hardcore scene komt.? Nee natuurlijk niet! Deze mannen zijn vrienden van elkaar, dus dat wordt een dubbel gezellig feestje waar je als screamo en post-hardcore fan erg gelukkig van wordt.  

De avond begint met de energieke skate punk van Red Tape Parade. De Duitsers krijgen reviews om jaloers van te worden. En die krijgen ze terecht, want de heren rocken echt heel strak op hun laatste album 'The Third Rail of Life'. Een punkklassieker in de dop!