Uitverkocht

Selah Sue


+ Kris Berry


Selah Sue

Selah Sue is de talentvolle Belgische singer-songwriter die doorbrak met haar songs 'Raggamuffin' en 'Black Part Love'. Haar debuutplaat is inmiddels verschenen!

Als je nog geen album uit hebt en door Prince gevraagd wordt om zijn voorprogramma te verzorgen ben je lekker bezig! Opeens was ze daar, afgelopen zomer: Selah Sue.

Nederland maakte al in 2009 kennis met deze Vlaamse toen ze verscheen voor een optreden bij De Wereld Draait Door. Na het optreden van Triggerfinger op Lowlands afgelopen jaar, waar ze overigens zelf ook een sterke show gaf is het hek echt van de dam. Ze zong het Duffy liedje ‘Mercy’ mee en sindsdien gonst het ook hier rond deze zangeres. En misschien ook wel door Prince, al heeft de zangeres die al niet meer nodig om zalen uit te verkopen.

Reggae, soul, pop, haar hese strot lijkt heel veel stijlen te kunnen bewandelen. Haar gevarieerde debuut is inmiddels verschenen en de reacties zijn alom positief.

In België werd Selah Sue -echte naam Sanne Putseys- ontdekt door niemand minder dan Milow en scoorde ze een hit met ‘Black Part Love’ van haar EP ‘Raggamuffin’. Daarna ging het hard. Na haar concert in de Effenaar zal dat ongetwijfeld ook in Nederland het geval zijn.

In het voorprogramma staat het nieuwe toptalent Kris Berry die net haar debuut ep uit heeft. De zangeres werd 28 jaar geleden geboren op Curaçao en mengt dus niet geheel onverwacht zwoele Caribische klanken met jazz en gruizige funky gitaarloopjes. Net als Caro Emerald en Sleah Sue klinkt ze retro op een moderne manier. Luister en laat je vanavond overtuigen!