3 Nights in Heaven: Alva Noto + Ryuichi Sakamoto


Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven presenteren ism STRP Festival


Muziekgebouw Eindhoven & Effenaar presenteren een uniek minifestival: 3 Nights in Heaven.

Het driedaagse festival brengt indie acts met unieke shows die qua muziek en sfeer een bijzondere relatie hebben met de eveneens bijzondere locatie: de Catharinakerk in de Eindhovense binnenstad.

Tijdens de concerten spelen lichtprojecties een grote rol: zowel in de kerk als daarbuiten. Daarmee wordt 3 Nights in Heaven een ervaring die de bezoekers onderdompelt in hemelse sferen. Het festival start op dinsdag 24 mei met Low, woensdag 25 mei met Alva Noto + Ruyichi Skamoto en donderdag 26 mei sluit het festival af met het Belgische Absynthe Minded.

Vanavond staan Alva Noto + Ryuichi Sakamoto met de nieuwe "s" tour 2011 in de Catharinakerk. De wereldpremière is op 12 mei in Londen, gevolgd door een Europese tour in mei/juni waar alleen een aantal grote steden wordt aangedaan, waaronder Eindhoven. Op 9 mei verschijnt de cd 'summvs' van Alva Noto en Ryuichi Sakamoto.

Sakamoto werd bekend als lid van de Japanse synthesizer-rockgroep Yellow Magic Orchestra. Deze band was de belangrijke voorloper van de acid en techno house eind jaren tachtig. Sakamoto speelde naast David Bowie in de klassieker Merry Christmas Mr. Lawrence in 1983. Voor deze film schreef hij ook de muziek. Sakamoto won een Oscar voor de filmmuziek van The Last Emperor in 1987. Op ambient-gebied werkt Sakamoto al samen met Alva Noto. Alva Noto is de artiestennaam van de muziek artiest Carsten Nicolai.

"Exploring the potential for interaction and tension between electronic and acoustic instrumentation, the creative interplay between Alva Noto and Ryuichi Sakamoto makes for beautiful, rewarding music which only gradually reveals its subtleties." – Colin Buttimer, BBC