3 Nights in Heaven: Low


Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven presenteren


+ Sleepingdog


Muziekgebouw Eindhoven & Effenaar presenteren een uniek minifestival: 3 Nights in Heaven.

Het driedaagse festival brengt indie acts met unieke shows die qua muziek en sfeer een bijzondere relatie hebben met de eveneens bijzondere locatie: de Catharinakerk in de Eindhovense binnenstad.

Tijdens de concerten spelen lichtprojecties een grote rol: zowel in de kerk als daarbuiten. Daarmee wordt 3 Nights in Heaven een ervaring die de bezoekers onderdompelt in hemelse sferen. Het festival start op dinsdag 24 mei met Low, woensdag 25 mei met Alva Noto + Ruyichi Skamoto en donderdag 26 mei sluit het festival af met het Belgische Absynthe Minded.

Vanavond start 3 Nights in Heaven met de Amerikaanse rockband Low. De minimalistische en slow-tempo arrangementen van Low veroorzaakten een sensatie tijdens het concert dat de band in 2009 gaf, eveneens in de Catharinakerk. Hun nieuwe Low-album C’mon is net uit en gaat volgens frontman Alan Sparhawk over ‘elkaar in de ogen durven te kijken’. Net als bij de vorige albums werd er gekozen om een studio te bouwen in een kerk. Als er iets duidelijk is, dan is het wel dat deze band zich thuisvoelt in een religieuze omgeving! Dat wordt dus ongetwijfeld genieten in de Catharinakerk. Lees hieronder nog maar eens wat een journalist vond van de show van uit 2009:

“De smaakvolle lichtshow, de trage eenvoud van de Low-nummers en de gloed van de Dramm-arrangementen maakten het concert tot een vreemdsoortige maar goedbezochte ‘kerkdienst’. Bij de laatste toegift ’Deaf’ kwam Dramm zelf nog even het podium op om mee te raggen op zijn elektrisch gitaar, net zo uitgelaten als het publiek in de uitverkochte Catherinakerk.” – TROUW, daags na het concert van Low in de Catharinakerk in 2009.

Via deze link download je de live ep van die bijzondere show uit 2009. Een betere voorbereiding op wat Low vanavond gaat brengen is er echt niet.