Gorki


Try-out


+ Aafke Romeijn


Gorki

Na de indrukwekkende soloshow van Luc de Vos in januari, komt de frontman van Gorki nu met zijn hele band naar de kleine zaal!

Hij stond afgelopen januari nog solo in de Effenaar: Luc de Vos. De charismatische frontman van Gorki is zijn band echter zeker niet vergeten. Sterker nog, Gorki staat op vanavond in de Effenaar met een bijzondere try-out show.  In april verschijnt er tevens een nieuw album van Gorki, getiteld: 'Research & Development'.  Genoeg redenen om opnieuw naar de Effenaar te komen dus.

Al meer dan twintig jaar is Luc de Vos frontman van Gorki, naast muzikant en zanger ook schrijver, columnist en acteur. Met Gorki pende hij tal van pareltjes neer. ‘Mia’, ‘Anja’, ‘Ooit was ik een soldaat’ en ‘Punk is dood’ behoren tot de absolute klassiekers van de Vlaamse popmuziek. Stuk voor stuk songs die uitblinken in eenvoud. Kracht dankzij fragiliteit. Of juist het omgekeerde. Met enorm spitsvondige teksten en melodieën die beklijven.

Singer-songwriter Aafke Romeijn mag de kleine zaal vanavond voorzichtig in de stemming brengen met haar ingetogen pianoliedjes. Je kent haar wellicht al van de band Mister Blue Sky, maar sinds enige tijd gaat Aafke ook solo op pad. Ze speelt ongewtijfeld veel werk van haar solodebuut 'Stella Must Die!'.