Karma To Burn


in het kader van 40 jaar Effenaar


+ Sons of The Patriots


Karma To Burn

Altijd keihard raak, het gestroomlijnde stonergeweld van Karma To Burn!

Karma to Burn is in vele opzichten een mysterieuze band. Behalve dan wat betreft het feit dat ze snoeihard rocken! In de jaren negentig was het nog onduidelijk of de Amerikaanse stonergroep nou een zanger had of niet. Af en toe klom er een wazige roadie/vriend het podium op die een paar liedjes meebrulde, maar die hield het zelden langer uit dan een liedje of drie.

Ook op hun zelfgetitelde debuutplaat -een stoner rock klassieker- stonden bij enkele nummers vocalen en andere weer niet. Zelfs de legendarische zanger John Garcia (ex-Kyuss) werd destijds bijna ingelijfd door de band. Toen dat afketste besloot de band instrumentaal verder te gaan en kregen hun nummers geen titels meer, maar heel letterlijk: een nummer. De band ging in 2002 uit elkaar, maar niet nadat ze de tot drie maal toe een dampende Effenaarzaal compleet platgespeeld verlieten.

In 2009 kwam het nieuws naar buiten dat de band uit Virginia weer bij elkaar was. Het middelpunt van de band is nog altijd de wijdbeens staande bassist Rich Mullins die fuzzy baslijnen afvuurt op het bijna constant hoofdknikkende publiek. Muzikaal gezien is gitarist William Mecum de echte smaakmaker. Met zijn Les Paul gitaar knalt hij het ene na het andere southernrock riffje eruit op een manier waar ze zelfs in het zuiden van Amerika bang van worden. Karma to Burn maakte afgelopen jaar even gebruik van gitarist Daniel Davies en die wil ook nog wel eens een potje zingen, zoals bij twee nummers op het laatste album ‘Appalachian Incantation’ uit 2010. Inmiddels heeft Davies de band al weer verlaten. Ook John Garcia mocht twee songs sieren met zijn ultieme rockstrot. Op 27 mei kwam de nieuwe plaat 'V' al weer uit, dus luister hem snel een paar keer door!

 K2B ‘Versie 2.0’ staat na een afwezigheid van bijna tien jaar voor de vierde keer op de planken van de Effenaar vanavond.

Sons of the Patriots 
Sons of the Patriots zal met hun instrumentale post-stonerrock de perfecte opener van deze avond zijn. Groovend en agressief als And So I Watch You From Afar, bij tijde ingetogen als Earth en met erupties van geluid á la Motorpsycho. En eerlijk is eerlijk, naar het hoofdprogramma van vanavond hebben de boys ongetwijfeld ook wel eens geluisterd!

Dit is een concert in het kader van 40 jaar Effenaar!