Cavalera Conspiracy + Dublin Death Patrol


+ Baptized in Blood


Cavalera Conspiracy + Dublin Death Patrol

Enige Nederlandse show van de supermetalband Cavalera Conspiracy met als special guest Dublin Death Patrol!

Cavalera Conspiracy
Metal en hardcore met het gaspedaal op de vloer. ‘Blunt Force Trauma’ heet het tweede album van Cavalera Conspiracy (vanaf 27 maart 2011 verkrijgbaar) en het is een ontzettend vette bak metal geworden met hier en daar hele dikke hardcore inslag. ‘In your face’ is een understatement. Zowel Max Cavalera (zang/gitaar) als Iggor Cavalera (drums) ken je natuurlijk van metalgrootheden Sepultura en Soulfly en die bands bewezen al meerdere malen een enorm belangrijke rol te spelen in de geschiedenis van de metal sinds begin midden jaren ’80.

Cavalera Conspiracy is geen tweederangs project, maar een serieuze band. Naast de altijd gezond kwade Cavalera broertjes  -ze spraken daardoor eerder tien jaar niet met elkaar- is de basgroove in handen van Johnny Chow (ex-Soulfly) en de splijtende gitaarsolo’s worden op je afgevuurd door Marc Rizzo die je wellicht kent als ex-gitarist en oprichter van Ill Niño en Max’s ‘hoofdband’ Soulfly natuurlijk.

Metalheads mogen blij zijn dat de gesloten vrede tussen Max en Iggor Cavalera uitmondde in Cavalera Conspiracy, want vrede heeft zelden zo bruut geklonken. Luister maar eens naar een gratis mp3 van het nieuwe album.

Dublin Death Patrol
Het forensenstadje Dublin - niet in Ierland maar onder de rook van San Francisco! - is een goede broedplaats gebleken voor metaltalent. Chuck Billy van Testament, Steve 'Zetro' Souza, voormalig Exodus-zanger, en Willy Lange van Laaz Rockit groeiden er gezamenlijk op en zaten zelfs bij elkaar in de klas. Maar ook leden van Tesla en Machine Head komen er vandaan. In 2006 besloten Billy, Zetro en Lange alle krachten te bundelen in de allstar thrash metalband Dublin Death Patrol, oftewel DDP. Het resulteerde een jaar later in het furieuze debuutalbum 'DDP 4 Life'. Vanwege alle drukke beslommeringen met hun hoofdbands kan DDP niet vaak optreden, maar eind juni komt het veelkoppige monster dan toch voor 3 shows naar Europa. Begin juni laat DDP eerst nog het tweede album op de mensheid los.

Dublin Death Patrol bestaat uit:

Chuck Billy - zang
Steve Zetro Souza - zang
Andy Billy - gitaar
Greg Bustamante - gitaar
Steve Robello - gitaar
Willy Lange - bas
Danny Cunningham -- drums

Baptized in Blood uit canada trapt vanavond overigens genadeloos af met hun allesvernietigende skate-punk-metal sound. Je kan veel zeggen over deze avond, maar in ieder geval niet dat je geen waar voor je geld krijgt.