Koninginnedagfestival 2011: o.a. Jack Parow + The Heavy + Lola Kite + Death Letters


Line-up: Jack Parow + The Phantom Four & The Arguido + The Heavy + Wallace Vanborn + Lola Kite + Death Letters + Pop Up Animal Kids + Wolfendale + The Dirty Denims


Ook dit jaar organiseren we weer een fijn festival in onze tuin. Het tijdschema is rond!

Het programma van het immer gezellige Koninginnedagfestival in onze tuin is rond! Eerdere jaren wisten we je te verrassen met namen die inmiddels landelijk doorgebroken zijn. Remember De Staat en Go Back To The Zoo? Verwacht ook dit jaar weer een fijne mix van nieuwe upcoming bands, talentvolle locals en veel feestelijkheden!

Tijdschema:

13:30 uur open

14:00 - 14:30 Wolfendale

14.50 - 15:30 Lola Kite

15:50 - 16:30 Wallace Vanborn

16:50 - 17:40 The Heavy

18:00 - 18:30 The Dirty Denims

18:50 - 19:40 Jack Parow

20:00 - 20:40 Pop Up Animal Kids

21:00 - 21:50 Death Letters

22:10 - 23:00 The Phantom Four & The Arguido
 

Jack Parow
Hy is een Suid Afrikaanse hiphopster en niemand is cooler as hy. Met sy enorme Baseballcap steel hy die show waar jy bystaan. Jy weet dat hy goed is en die fees gaan begin. Jack Parow speel tydens die Koninginnedagfestival in die tuin van die Effenaar en daar is ons trots op!

 

The Phantom Four & The Arguido
Stiekem zijn ze nog wel een beetje underground, maar wat zit er een ervaring in deze topband! Phantom Frank van Hollands surftrots The Treble Spankers bijvoorbeeld. En The Arguido is gewoon nog een nieuwe bijnaam voor Rudeboy Remmington, ofwel Patrick Tilon (ex-Urban Dance Squad). 

Lola Kite
De band die met hun synthpop snel het clubcircuit aan het veroveren zijn. Hun album ‘Lights’ is net uit en krijgt indrukwekkende recensies in positieve zin. deze bijvoorbeeld:

DE VOLKSKRANT: 'De liedjes beklijven, de plaat is meeslepend, ja, dit is gewoon heel goed uitgewerkte electropop van Nederlandse makelij.'

OOR: ‘Een van de leukste platen die je dit jaar zult horen’


 

Death Letters 
Een smerig rockend duo uit Dordrecht dat afgelopen twee jaar snel opkwam met liedjes in de stijl van White Stripes en Black Keys. In april verschijnt een nieuw album, dus daar zal tijdens het Koninginnedagfestival ongetwijfeld veel van te horen zijn. 

 

 

 

 

Wallace Vanborn
Het Vlaamse powertrio komt net terug van een lange reeks concerten door Europa als support van Blood Red Shoes en wordt nu alweer in menig donker Europees rockhol waargenomen. We zullen zien of Wallace Vanborn het ook kan met daglicht in de tuin van de Effenaar. Ondertussen kan je jezelf al opladen voor het Koninginnedagfestival door hun debuutplaat ‘Free Blank Shots’ snoeihard op te zetten.

The Heavy
The Heavy uit Engeland is misschien niet zo zwaar als hun naam doet vermoeden, maar dat maken ze meer dan goed op het gebied van funky soul. Hun laatste wapenfeit is het album ‘The House That Dirt Built’ uit 2010. Je kent ze ongetwijfeld van hun kraker ‘How You Like Me Now?’, die ze zelfs mochten vertolken bij David Letterman in zijn Late Night Show. En dan weet je dat het goed met je gaat! Gelukkig is het kwartet niet te beroerd om ook Eindhoven te trakteren op hun unieke combinatie van soul, funk en rock.

 


Pop Up Animal Kids

Deze Utrechtse band schuwt de popmuziek absoluut niet. Gelukkig maar! Het Haagse kwartet verraste onlangs met hun ontzettend catchy single ‘Holy Moments’ en gaf een erg fijne show op Noorderslag. 2011 is nu al een goed jaar voor deze heren.

 

 

 Wolfendale
Het Eindhovense Wolfendale. Deze vijfkoppige rockgroep is een grote lokale belofte. Hun stevige maar ingetogen liedjes zitten op de grens van indie en poprock. Bij vlagen heeft de band een sound die sterk doet denken aan die andere Eindhovense band die meerstemmige zang weer cool maakte in Eindhoven Rockcity: Suimasen.

 

 The Dirty Denims
Wanneer je Eindhoven Rockcity, ervaren rotten en girlpower in een mixer gooit, dan krijg je The Dirty Denims. Deze twee mannen en twee vrouwen maken hardrock in traditionele zin met het motto: gewoon speule! Ze zijn klaar om de wereld te gaan veroveren in 2011 en eren hun thuisbasis Eindhoven met een bezoekje aan het Koninginnedagfestival.