King's X


+ Klone


King's X is de definitie van een ultiem powertrio.

Ongelofelijk hoe vol dit drietal live kan klinken.  En dat hebben de drie dan ook al vele malen laten horen in de Effenaar. De laatste datum van hun nieuwe tour is gereserveerd voor de Effenaar. En dat afsluitende shows altijd speciaal zijn voor bands en publiek hoeven we je niet te vertellen.

Zowel instrumentaal als vocaal slaan de heren je om de oren met heerlijke riffs en driestemmige zangmelodieën. Dik 20 jaar geleden debuteerden de Amerikanen met 'Out of the Silent Planet' en 13 studioalbums later rocken ze nog steeds als een tiet. Het is prog, het is metal, het is soul, het is funk, het is blues en het is onvervalste rock, ja, zelfs een snufje stoner hier en daar.

Zowel bassist/zanger Doug Pinnick, als gitarist Ty Tabor én drummer Jerry Gaskill hebben ondertussen vette soloplaten afgeleverd. Maar King's X blijft absolute hoofdmoot voor deze muzikanten die al sinds begin jaren tachtig samen muziek maken. Absolute aanrader voor liefhebbers die wel een avondje zien zitten met een band die het beste van Queensrÿche, Fates Warning, Jimi Hendrix, Cheap Trick, Queen, ZZ Top en, vooruit, ook Dream Theater verenigt!  

In het voorprogramma staat vanavond de veelbelovende stonermetalgroep Klone, die met hun albums en shows bewezen een van Frankrijks beste rockbands te zijn op dit moment. Stel je voor dat de helft van Tool met de helft van Alice in Chains een band begint, dan heb je een idee. Hun laatste album Black Days kwam vorig jaar uit, dus bereid je effe voor op deze briljante rockavond en luister naar Klone.