Ill Niño


+ Breed 77 + Mindead + Cadaveres + Liftid


Voor de liefhebbers van Sepultura, Soulfly, nee wacht: voor de liefhebbers van Ill Niño!

Voorstellen hoeft eigenlijk niet. We mochten Ill Niño al drie keer eerder verwelkomen in de Effenaar en dat waren metalfeestjes die worden herinnerd! ‘Dead New World’ heet hun vijfde studioalbum en staat opnieuw vol met heftige en bij vlagen melodische metal met natuurlijk weer veel percussie. Hun Latijns-Amerikaanse tribalmetal wordt trouwens wel regelmatig onderbroken met hele dikke nu-metal en grunts die je diep de jungle intrekken. Ill Niño-zanger Cristian Machado had in de zomer nog te kampen met een heftige rugblessure, maar is nu volledig klaar voor de Europese tour. Het waren al zeer prettige avondjes in 2008 en 2009 met ‘huisband’ Ill Niño, op 23 maart 2011 zal dat niet anders zijn!

De band Breed 77 is vanavond support en dan weet je misschien al hoe laat het is. De roots van Ill Niño liggen in Zuid-Amerika, die van Breed 77 op Gibraltar! De heren zijn oveirgens wel al een dikke tien jaar woonachtig in Londen en veroveren nog altijd snel terrein vanuit die thuisbasis. Hun scherpe mix van heavy rock en metal was al goed voor optredens met bands als Metallica, Megadeth en Black Sabbath.

Liftid is een Roermonds kwartet dat zich de afgelopen jaren heeft opgewerkt naar de top van de Nederlande punky nu-metal. De band is op dit moment druk bezig aan een nieuw album te schrijven, maar stapt graag even het podium op in het voorprogramma van Ill Nino. De band bestaat namelijk tien jaar en dat mag gevierd worden! Mindead en Cadaveres maken het  dikke voorprogramma voor vanavond compleet.