Entombed


+ Izegrim + Anaphylactic Shock


Entombed

De onbetwiste koningen van de death 'n roll!

Trek alvast maar een fles bier open en naai de patches nog iets strakker op je jack! Entombed komt terug naar de Effenaar! Sinds 1990 zijn deze Zweden de onbetwiste koningen van de death ’n roll, een genre dat ze zelf gestalte hebben gegeven. Smerige deathmetal met een goeie dosis rock ’n roll. Hippe bands als Black Breath en Kvelertak lagen nog in de luiers toen Entombed de wegen bulldozerde die zij twintig jaar later zouden asfalteren.

Maar Entombed zelf rijdt ook nog steeds met diezelfde bulldozer. En hoe! Zo is de band een heuse fabriek voor succesvolle muzikanten geworden. Telt u even mee? Oud drummer Nicke Andersson won later als zanger en gitarist van The Hellacopters een Grammy, Gitarist Uffe Cederlund speelt voortaan in Disfear, Jörgen Sandström speelde ook bij Grave, Death Breath en Nasum en ex-bassist Lars Rosenberg was ook actief binnen Therion. Ex-drummer Peter Stjärnvind (nu onder andere van Nifelheim) wordt zelfs in verband gebracht met de geheimzinnige occulte hardrockgroep Ghost.

Natuurlijk zijn platen als Left Hand Path uit 1990 en Clandestine uit 1991 ware klassiekers binnen de deathmetal. Maar tien jaar later, in 2000 zetten ze weer een nieuwe standaard binnen de death ’n roll scene met het gitzwarte Uprising. Met Inferno (2003) en Serpent Saints - The Ten Amendments (2007) bevestigt het vijftal zich als de koningen van de vuige metal. Smerig, smeriger, smerigst, Entombed.

Het Nederlandse Izegrim staat al sinds 1996 aan de top van de Nederlandse metalscene. Eind 2010 stond de technische thrash/deathmetalband nog op Eindhoven Metal Meeting, waar de bezoeker al kennis kon maken met een aantal nummers van hun nieuwe plaat die in februari gaat uitkomen.

Het Tilburgse Anaphylactic Shock herbergt ex-leden van onder andere Restless Youth, No Turning Back en The Spades en vermengt maniakale zang met traag rollende donderriffs. Het betere hakwerk in de lijn van Cursed, High On Fire, Tragedy en de hoofdact van vanavond.
anaphylactic shockanaphylactic shock