E5H (Erick E 5hr tech house set)


Erick E gaat vijf uur vreemd op soloavond

 
 De oplettende clubganger is het vast niet ontgaan: Erick Eerdhuizen keert terug naar zijn basis. Met de nieuwe E5H-avonden – wat staat voor ‘Eerdhuizen 5 Hours’ – brengt hij de traditie van de allnighter weer tot leven. Van de eerste tot de laatste plaat laat hij precies horen wat hij verstaat onder warme techhouse en dansbare techno.

Wie Eerdhuizens RoXY-residency heeft mogen meemaken, weet hoe hij zijn publiek meevoerde op een muzikale reis. Eind jaren negentig presenteerde hij daar als Erick E wekelijks een avondvullende set. E5H is een terugkeer naar deze magische periode. Iedere avond van minstens vijf uur neemt Erick helemaal zelf de honneurs waar – van opbouw tot climax, van de eerste tot de laatste, de allerlaatste en met een beetje geluk de aller-allerlaatste plaat.

Bij het uitstippelen van zijn tour heeft hij bewust de intiemere clubs en poppodia opgezocht. Zo kan hij de meeslependheid van de lange sets die hij voor ogen heeft het beste overbrengen op zijn publiek. Deze E5H tour had op geen beter tijdstip kunnen komen, net nu er een paar veelbelovende releases klaarliggen op het nieuwe label Smaakstof, onder Ericks techhouse-alias Eerdhuizen.

Dat Eerdhuizen de techno- en techhouse-bug weer helemaal te pakken heeft, moge duidelijk zijn na een aantal overtuigende optredens op locaties als Woodstock, de Bunker en Sugar Factory.

'E5H' betekent minder frivole vocalen en happy house dan het grote publiek normaliter van Erick E verwacht. Fans en kenners hebben zijn ietwat verborgen liefde voor 'tech' de laatste twee jaar al opgemerkt. Vanavond krijgt hij dan eindelijk de ruimte zich op dit vlak uit te leven in een daarvoor passende locatie met de intimiteit van de kleine zaal van de Effenaar.