E-troit Festival - Techno Session ft. Joey Beltram


El Greco + Zix (Naked Lunch (A. Paul), Common Good, Lost in House (Dylan Drazen), Mnemonic Records) + Joey Beltram ( STX / Tresor / Drumcode / R&S)


Op zoek naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Vanavond alweer de tweede editie uit de serie ‘E-troit Festival Sessions’.

Je weet inmiddels wellicht wat dat inhoudt, namelijk: spannende, muzikaal onbegrensde avonden. De Eindhovense organisatie DommelVallei gaat opnieuw op zoek naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Waar tijdens de eerste editie de diepe techno van rising star Mike Dehnert op het programma stond, staat deze keer niemand minder dan techno-legende Joey Beltram centraal.

De avond krijgt een vliegende start wanneer DommelVallei’s El Greco met chirurgische precisie de lekkerste Detroit Techno tracks aaneen rijgt.

Als geen ander voegt El Greco pompende beats, hypnotiserende melodielijnen, verrassende geluiden en sissende hihats samen tot een onnavolgbaar, karakteristiek geheel. Gelaagd, golvend, stuwend en uiterst dansbaar. ‘Serious Techno’ voor liefhebbers en gevorderden.

Met een aantal goede releases en gedenkwaardige boekings in 2010, waaronder Awakenings Festival, start Zix in 2011 als kersvers lid van het vermaarde Bangtech 12 (USA) roster. Zijn diep rollende, bij vlagen verleidelijk spannende techno, voert je onvermijdelijk naar het onomkeerbare punt, waarop je jezelf overgeeft en laat leiden door de lijfspreuk die Zix met volle overtuiging draagt: ‘Thou shalt dance’.

Met klassiekers als Energy Flash en Mentasm maakt, de destijds 20-jarige, Joey Beltram in de 90-er jaren naam als continu vernieuwende artiest die het experiment niet schuwt. Joey Beltram wordt alom beschouwd als een van de leidende figuren in de ontwikkeling van de underground dance en wordt in één adem genoemd met de oorspronkelijke rave-cultuur. Beltram heeft, in zijn nu al memorabele loopbaan, de line-up van alle toonaangevende festivals en clubs rond de wereld gesierd. Zijn uiterst herkenbare sound is een grote inspiratiebron voor vele artiesten. Zo zijn er onlangs remixes van Umek, Steve Lawler, Paul Nazca en Adam Beyer verschenen en hebben Beltrams jongste producties o.a. Carl Cox, Alan Fitzpatrick and Joseph Caprioti verleid tot het maken van een remix. In de komende tijd staat er nieuwe tour langs een select aantal clubs gepland. Vanavond ontvangen wij hem vol trots en met open armen in de Effenaar.