Ruben Hein


+ Roos Jonker


Ruben Hein

Zanger en pianist Ruben Hein spettert op zijn solodebuut Loose Fit met soul, pop en een vleugje jazz!

Je moet ze met een vergrootglas zoeken. Een talent dat je werkelijk bij het eerste album bij de strot grijpt. Ruben Hein flikt het. De Nederlander lijkt bijna vanuit het niets te komen. Met het album Loose Fit komt de zanger/pianist, of andersom, met zevenmijlslaarzen het internationale muziekcircuit binnen denderen.
Ruben Hein heeft zo’n beetje alles om een nieuwe held te worden: visie, uitstraling, prachtige songs maar vooral talent. Hein, die op deze cd zowel alle songs zingt en fenomenaal piano speelt, laat op een bijna achteloze manier horen wat hij in huis heeft: niet zo gek dus dat het gerenommeerde Blue Note-label hem nu met trots presenteert. Zelf vindt hij zich een kruising tussen soulzanger Bill Withers, Miles Davis en de Engelse supergroep Radiohead. Mooie namen en mooie vergelijkingen. Het levert twaalf groeibriljantjes die echter ook al na één draaibeurt opzichtig fonkelen.

Met de livereputatie van Hein zit het ook goed, dat liet hij al meerdere malen in de Effenaar zien. In oktober 2010 stond hij als support voor Justin Nozuka in een volle grote zaal en dat deed hij tijdens het 3FM Serious Talent Festival op 23 december nog eens flink over. En dan heeft hij ook nog tijd gehad om als pianist van de band van Hans Teeuwen de Effenaar een bezoek te brengen. Ruben Hein overkill? Echt niet, van zo'n talent als Ruben Hein krijgen wij hier geen genoeg!

Roos Jonker
Do It Yourself is echt niet meer alleen een mentaliteit die je terugziet bij punkbands. Zangeres Roos Jonker kan er bijvoorbeeld ook wat van! Op haar jazzy solodebut ‘Mmmmm’ zong ze niet alleen, maar speelde ook gitaar, piano, harp, saxophone en maakte haar eigen beats. Het wordt nog een hele klus voor Ruben Hein om de warme liedjes van Roos te overtreffen, dat is een feit!