The Thermals


gehost door Club Fiasco


+ The Coathangers


The Thermals

Het Amerikaanse trio The Thermals maakt indie punk, voor fans van bijvoorbeeld Jay Reatard, We Were Promised Jetpacks, Art Brut en Wavves!

Soms moet muziek gewoon lekker simpel zijn. Drie akkoorden, een afgeragd drumstel en rammen maar. Enter The Thermals. De garagepop band uit Portland staan al jaren bij de liefhebber bekend om hun puntige nummers. Naar verluidt werd het debuutalbum 'More Parts per Million' opgenomen op een viersporenrecorder van tien dollar. Het album werd uiteindelijk een vaste klant op de jaarlijstjes in 2003.

Meer en meer verlaat het drietal de stoffige hoeken van de garage en nemen een meer poppy geluid aan. Maar dan zonder aan kracht en lol in te boeten. Want onder de laag lo-fi distortion was het al duidelijk dat The Thermals een goed oor hadden voor catchy popliedjes. En die kwaliteit komt helemaal naar voren op het nieuwe album 'Personal Life'. Fijne whoohoo-koortjes, handclaps en frisse refreintjes zorgen ervoor dat je ultiem kan genieten van de lente die in volle gang is en stiekem al kan wegdromen naar zonovergoten dagen, zomerjurkjes en teenslippers. Is het al tijd voor een citroen in je witbier? 

The Coathangers
Als er een band is die weet wat feesten is, dan is het wel het all female The Coathangers. Deze vier punky meiden gaan los vanaf het eerste moment en pakken je gelijk bij je strot. En ze laten je pas weer los als The Thermals op de planken staan!