Rigby


+ Monomania


Rigby is terug met hun tweede album!

Eigenlijk zouden ze ons al op 19 december een bezoek brengen. Maar door gewijzigde plannen in de studio was men genoodzaakt de show te verplaatsen naar de reguliere album tour. 

Rigby is één van de grote Nederlandse pop/rocksensatie(s). De band  werd vorig jaar gevormd door zanger/songschrijver Christon Kloosterboer. Sinds die oprichting ging het snel met groep die is vernoemd naar één van de mooiste nummers van The Beatles: ‘Eleanor Rigby’.   
Dát het zo snel gaat met Rigby, is vooral te danken aan hun te gekke songs. Het is bijna eng zo perfect en lekker klinken de nummers van dit vijftal. Kloosterboer verstaat zijn vak en grossiert in mooie melodieën, juist geplaatste koortjes en grootse refreinen. Tel daarbij op dat dit combo op het podium rockt als een tiet en je komt waarschijnlijk ook tot de conclusie dat Rigby een kracht is om rekening mee te houden in de Nederlandse rockscene. Voor liefhebbers die ook Kaiser Chiefs, Keane, Coldplay en Oasis hoog hebben zitten!

Letterlijk voor hetzelfde geld zie je vanavond ook nog Monomania, ene stel jonge honden uit Tilburg die al heel snel een ijzersterke live-reputatie hebben opgebouwd. Denk aan Jimmy Eat World, dan heb je een idee.