De Dijk


+ Jelle Amersfoort


De Dijk bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd in de Effenaar die 40 jaar bestaat!

De Dijk is misschien wel de meest succesvolle Nederlandstalige rockband aller tijden. Liedjes als ‘Dansen op de Vulkaan’, ‘Als Ze er Niet is’ en ‘Groot Hart’ zitten diep geworteld in het DNA van de Nederlandse popmuziek. Zanger Huub van der Lubbe en zijn vrienden brachten maar liefst 19 albums uit, wonnen de Nederlandse Popprijs voor hun oeuvre en tourden zich menigmaal vierkant in de rondte.

Toch zijn de mannen van De Dijk verre van versleten. Alleen het feit al dat ze na een bestaan van 30 jaar een hele dikke Amerikaanse platendeal scoren zegt genoeg. Op 22 maart zal namelijk het album 'Hold on Tight' van Solomon Burke & De Dijk verschijnen in de VS, op het Verve Label. De Dijk nam de collectie liedjes afgelopen jaar op met de soulgigant uit Amerika. Ondanks het overlijden van soulzanger Burke -nota bene onderweg naar Amsterdam voor een concert met De Dijk- komt de plaat toch uit.

Alles bij elkaar een prachtig tijdstip voor een feestje. De Dijk bestaat 30 jaar en Solomon kijkt lachend toe vanuit ‘soul heaven’ als de Amsterdammers dat keihard vieren in de Effenaar die dit jaar zoals je ongetwijfeld weet 40 jaar bestaat!

   kwam afgelopen jaar uit     kwam Voor deze show is een speciaal Vip-arrangement mogelijk in onze skybox. Wilt u een exclusief bedrijfsuitje? Kijk op onze verhuur-pagina voor meer informatie.