Krach


3VOOR12 presents


+ Bombay Show Pig + Die Lui


Krach is de nieuwe Nederlandse sensatie voor fans van De Staat en Queens of The Stone Age!

Soms beschrijven bands zichzelf op een manier waar weinig aan toe te voegen is. Vrij uit de eigen bio van Krach bijvoorbeeld: “Vuige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen, oftewel kinetische rock. Het geluid van Krach wordt gekenmerkt door een rauwe sound met een dansbare techno-insteek. Alsof Jack White behoorlijk agressief toegetakeld wordt door de heren van Millionaire, terwijl Soulwax met een zweepje in de aanslag toe staat te kijken.”

Tja, dat laat weinig aan de verbeelding over. Toch? Krach is één van de heetste Nederlandse bands. Op het Groningse Eurosonic/Noorderslag Festival presenteerden ze onlangs hun debuutplaat 'Krach', die is geproduceerd door De Staat-voorman Torre Florim en dat hoor je, want 'Krach' klinkt als een klok. Check deze strakke recensie maar eens.

Op dit moment zijn de mannen uit Nijmegen en Arnhem met stevige overtuiging van plan om 2011 tot het jaar van Krach te bombarderen. Een jaar dat overigens ook al begon met een dampend optreden in de Effenaar, tijdens het Oud en Nieuw Festival. Als dat geen goed voorteken is…..

De zaal wordt vanavond opgewarmd door een stinkend lekkere band. Bombay Show Pig is namelijk een heerlijk noisetrio dat af en toe heel dicht tegen de 'dancerock' van Krach aanzit, maar ook volledig los kan gaan met zware stonergitaren. En na de show van Krach kan je ook nog effe lekker de benen laten zwieren op de beats van het dikke electroduo Die Lui. Had je nou al een kaartje voor vanavond of niet?