Crocodiles


+ Houses


Crocodiles

Te gekke shoegazepop voor liefhebbers van Jesus & The Mary Chain, The Pains of Being Pure at Heart, The Horrors en Glasvegas. Dit voorjaar ook op tour met White Lies!

Twee mannen met zonnebrillen en zwarte jackies die naar hun schoenen staren onder het geluid van dikke gitaarmuren. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om de broertjes Reid van The Jesus & Mary Chain erin te herkennen. Of Lou Reed en John Cale van The Velvet Underground.

En dat is niet heel vreemd. Want Crocodiles klinkt dan ook als de bastaardzonen van de Engelse shoegazers, en als kleinzonen van The Velvet Underground. Andere referenties zijn The Raveonettes, The Horrors, Echo & The Bunnymen, Joy Division en No Age. Als het maar donker, rauw en galmend is. Al het goede van de jaren tachtig vermengt met de techniek van nu. Hun album 'Sleep Forever' werd opgenomen in de Californische woestijn met Arctic Monkeys producer James Ford, en dat hoor je. Trippy synthesizers maken dat de gruizige gitaren een fijne tegenpool hebben gekregen. Crocodiles klinkt op 'Sleep Forever' misschien iets minder rauw, maar wel dubbel zo lekker.

De band zit op het gerenommeerde Fat Possum platenlabel. Een label waar voorheen oude bluesgasten als R.L. Burnside en T-Model Ford onder het stof vandaan werden gehaald, maar nu ook hoge ogen scoort met releases van The Black Keys en Wavves. Bovendien is het duo in het voorjaar op pad als vaste support van White Lies. Crocodiles heeft alles in zich om in de voetsporen te treden van die bands.

De avond wordt afgetrapt door de Amsterdamse band Houses. Dus niet de Amerikaanse band, maar de Nederlandse! De alternatieve poprockers gaan erg hard na de release van hun ep 'End of Story' en speelden bij De Wereld Draait Door en op het Noorderslag Festival. Hun debuutalbum komt binnenkort uit, dus houd ze in de gaten. 

Ga je naar deze show? Dan kun je gebruik maken van de novemberkorting. Lees hier alles over deze novemberkorting en bespaar tot maar liefst € 6,00 voor shows die meedoen aan deze speciale actie.