The Chariot + MyChildren MyBride


+ Campus


Brute posthardcore / metalcore / deathcore package voor fans van Bring Me The Horizon, Job For A Cowboy, Caliban etc.!

Wie ‘chariot’ (of in het nederlands ‘strijdwagen’) opzoekt op Google, komt al gauw bij de legendarische scene van de film Ben-Hur uit. En daar vallen de shows van The Chariot ook wel mee te vergelijken: de strijdwagenrace van Ben-Hur. Dezelfde energie, dezelfde verwoesting en dezelfde geluidsexplosie. Diegene die de band uit Amerika vorig jaar april al op het podium van de Effenaar bezig zag, kunnen het beamen: The Chariot is een ware orkaan waarbij instrumenten, podium, bandleden en publiek niet gespaard worden.

Frontman Josh Scogin bouwde al een gedegen reputatie op met de legendarische christelijke metalcore band Norma Jean. Met The Chariot gooit hij nog extra olie op het hardcore-vuur. Voor liefhebbers van Hatebreed, Everytime I Die, Dillinger Escape Plan en The Spirit That Guides Us! Check de video hieronder en wordt vanzelf bekeerd.

Maar alhoewel zowel The Chariot als MyChildren MyBride een christelijke achtergrond hebben, is er van overdreven bekeren en preken geen sprake. Muziek is de religie. Naast The Chariot is ook MCMB een van de populairste adepten van de christelijke metal. Metalcore in de straat van Killswitch Engage, Demon Hunter en The Devil Wears Prada.

Campus is een jonge Belgische band die een explosieve mix van metal, hardcore en indierock maakt. De band stond al eerder op festivals als Groezrock, Pukkelpop en Dynamo Outdoor.