3FM Serious Talent Festival


line up: MakeBelieve + Handsome Poets + Ruben Hein + A Silent Express + Monks Avenue + Elske DeWall + Yasmin + The Hype + Krystl + 3FM dj Paul Rabbering


3FM Serious Talent Festival

3FM Serious Talent Festival levert € 14.283,- op!

 

Het zal Eindhoven dit jaar niet ontgaan: 3FM Serious Request komt met het Glazen Huis op de Markt. Tal van inzamelingsactiviteiten vinden in deze periode plaats in de stad. 3FM en de Effenaar slaan de handen ineen voor de organisatie van het 3FM Serious Talent Festival. Vanavond staan acht Serious Talents in de Effenaar.

Handsome Poets, A Silent Express, Monks Avenue, Yasmin, Elske DeWall, The Hype, MakeBelieve, Ruben Hein en kersvers Serious Talent Krystl spelen deze avond allemaal belangeloos op het festival. Bovendien zal 3FM dj Paul Rabbering een afsluitende dj gig geven in de kleine zaal. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het Glazen Huis.

Het belooft een zeer gevarieerde muzikale avond te worden met aanstormende Nederlandse acts. Handsome Poets bracht het onlangs tot 3FM Megahit met hun ontzettend catchy nummer ‘Dance (The War Is Over)’. En Ruben Hein, die drie dagen voor het 3FM Serious Talent Festival nog de Effenaar aandoet als toetsenist in de band van Hans Teeuwen, gooit de afgelopen tijd hoge ogen met zijn soloalbum ‘Loose Fit’.

Op de avond van het festival wordt nog een aantal extra activiteiten georganiseerd om hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Glazen Huis.

The Hype
The Hype
is een jonge, door de muziek uit de jaren 60 beïnvloede popgroep uit Haarlem, die liedjes schrijft in de geest van John en Paul.
Met hun energieke liveshows won het viertal de afgelopen jaren niet alleen verschillende prijzen als de Rob Acda Award en de InHolland Popprijs, ook bombardeerde 3FM ze tot Serious Talent, speelden ze verschillende supports voor bands als The Wombats, The Zombies en Moke en zijn ze tot op de dag van vandaag de meest geboekte Popronde band ooit. Doe een bod op de door hen gesigneerde gitaar!

 

Handsome Poets
Het jonge, onbesuisde Handsome Poets bestaat uit Tim en broeders Gerard en Ruben, aangevuld met key-man Nils en drummer Daniël. Een ruige combinatie al zeggen ze het zelf. De muziekstijl van de Handsome Poets is het best te typeren als indiepop, laten ze weten: creatief, energiek en toegankelijk. Wat de band ook tekent, is dat een show van de Handsome Poets niet alleen heel goed moeten klinken, maar er ook  verdomde goed moet uitzien. Het oog wil ook wat. Want ze noemen zichzelf niet voor niets Handsome...

 

A Silent Express
A Silent Express is geïnspireerd door Duran Duran en de Simple Minds, dus dat moet wel goed zijn. Rik Annema (zang/gitaar), Sanne Meems (drums) en de broers Dirk Sander Kooistra (basgitaar) en Henk Jan Kooistra (toetsen). Met het liedje 'Will I Be Around' zijn ze Serious Talent
De Friezen hebben al een bumpy ride achter de rug. Zeker omdat ze in een oude ambulance het land door reizen. Van de Melkweg tot aan Noorderslag in Groningen en vanavond naar Eindhoven. Ze begonnen misschien wel als een silent express, het is onderhand een orkaan aan geluid met alle rumoer rond de band. 

Monks Avenue
Er is iets moois gaande in de omgeving van Hoogeloon, een dorp onder de rook van rockcity Eindhoven. Een jong, zeer hecht clubje middelbare schoolvrienden heeft zich daar vanuit een vaste oefenschuur aan de rijksweg in sneltreinvaart ontwikkeld: Monks Avenue is de naam. Het onversneden talent van het gedreven vijftal werd in 2008 opgemerkt door Werner Pensaert, Vlaams topproducer en opnameleider van acts als K’s Choice, Live, Stevie Ann, Johan, Rammstein en U2.
Geïnspireerd door de eigen songs en de open muzikale geest van de band, besloot hij het debuutalbum eigenhandig op te nemen én te produceren. Het resultaat: een sprankelend klinkend album met elf vitale rocksongs van niveau.

 

Yasmin
Yasmin is een piepjonge zangeres maar wel met een dijk van een stem. 'Ik wil Nederland wakker schudden met mijn muziek. Er is te weinig rockmuziek', zegt Yasmin. De eerste stap is gezet. Ze werd in juni Serious Talent. Geboren en getogen in Maassluis ramt ze al vroeg op haar gitaar. Als dreumes van 3 jaar oud, heeft ze zelfs al haar eigen gitaartje. Al op 3-jarige leeftijd loopt ze rond met een gitaar.Op haar zesde gaat Yasmin op gitaarles en de beer is los! 

 

 

 

 

Elske DeWall
Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall, tot voor kort nog het best bewaarde geheim van Friesland. Via via kwam haar demo terecht bij de A&R manager van Universal Music, die de volgende dag gelijk aan de telefoon hing om een afspraak te maken met dit muzikale talent. Nu lanceert Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris. Het is een album vol pure popliedjes met een hoofdrol voor de warme stem van DeWall, die de luisteraar als een comfortabele deken omarmt. 

 

 

 

 


 

 

 

MakeBelieve
Je zou het bijna niet geloven als je ze ziet en hoort spelen, maar toch bestaat MakeBelieve pas vier jaar. Het vijftal uit Groningen is hard op weg om zich een plek te verwerven aan de top van de Nederlandse poprock scene. De band wordt in 2006 opgericht door Joey Dussel (vocals) en Pim de Mol (drums). Bands als Paramore, Boys Like Girls en The Maine zijn grote voorbeelden, maar MakeBelieve slaagt er vanaf het begin in om een eigen, catchy draai aan deze poprock stroming (genre?) te geven. Al snel volgen er optredens door het hele land. Vijf heren die weten wat het is om een goede show neer te zetten! Doe een bod op een exclusief kleedkamerconcert voor twee personen van Make Believe komende donderdag! Of als je dat nog een beetje eng vindt, ze veilen ook een meet and greet!

 

Ruben Hein
Ruben Hein is een graag geziene gast in de Effenaar. In november gaf hij hier nog een geweldig optreden als support van Justin Nozuka. En drie dagen voor het Serious Talent Festival doet hij de Effenaar aan als toetsenist in de band van Hans Teeuwen. Met zijn debuutplaat ´Loose Fit´ gooit Ruben hoge ogen. ´De Nederlandse Jamie Cullum´, zo wordt hij af en toe genoemd. Zijn muziek hangt ergens tussen Bill Withers, Miles Davis en Radiohead in en is vooral erg mooi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krystl 
De meest recente toevoeging aan het festival is de kersverse Serious Talent Krystl. Met haar eerste single 'Golden Days' zorgt ze voor flink wat opscuhdding, en legt ze de lat voor haar in 2011 te verschijnen debuutplaat erg hoog. Je kent het nummer vast wel van de radio, en anders zeker van de Martini reclame.
Krystl speelt vanavond een van haar eerste shows met volledige band. Spannend moment voor haar, en een uniek moment voor jou om bij te zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdschema 3FM Serious Talent Festival:

Grote zaal:
19:30 - 20:00 MakeBelieve
20:30 - 21:00 Yasmin
21:20 - 21:50 Monks Avenue
22:10 - 22:40 Ruben Hein
23:00 - 23:30 Handsome Poets

Kleine zaal:
20:15 - 20:45 Elske DeWall
21:05 - 21:35 The Hype
21:55 - 22:25 Krystl
22:45 - 23:15 A Silent Express
23:15 - 02:00 3FM dj Paul Rabbering

Download hier een handig tijdschema.
 

 

De band wordt in 2006 opgericht door Joey Dussel (vocals) en Pim de Mol (drums). Bands als Paramore, Boys Like Girls en The Maine zijn grote voorbeelden, maar MakeBelieve slaagt er vanaf het begin in om een eigen, catchy draai aan deze poprock stroming (genre?) te geven. Al snel volgen er optredens door het hele l