Beatsteaks


+ Dyse


Beatsteaks

Beatsteaks staan garant voor een dikke punkrockshow. Ze nemen met Dyse bovendien een kei van een support mee!

Samen met Die Toten Hosen en Die Ärzte behoort Beatsteaks tot de grootste Duitse (punk)rockbands. In eigen land spelen ze in gigantische arena’s. Hier kun je het vijftal fijn nog checken in een wat meer bescheiden ambiance. Lekker dicht met je neus op het vuur gaan staan dus deze avond!
Beatsteaks werd in 1995 opgericht en maakte tot dusver vijf studioalbums waarmee ze steeds een treetje hoger op de Duitse rockladder stapten. Nummers van de groep zijn doorgaans snel, agressief, ontzettend catchy en meezingbaar. Houd je van Bad Religion of Faith No More is de kans behoorlijk groot dat je ook Beatsteaks waardeert. Onder bezielde leiding van zanger/gitarist Arnim Teutoburg-Weiß zijn de heren bezig met hun zesde album dat in februari 2011 het levenslicht ziet. Tegen de tijd dat Beatsteaks in de Effenaar staat, zitten de nieuwe tracks ongetwijfeld strak in het systeem van deze sympathieke oosterburen. Zorg ervoor dat je de nieuwe nummers flink wat luisterbeurten geeft, zodat je goed voorbereid de grote zaal binnenwandelt.  En doe jezelf een lol: vijzel ook nog even je kennis van het oude repertoire wat extra op, zodat je alles feilloos mee kunt brullen. Des te groter is de kans dat je even later, na een dikke rockshow, euforisch het pand weer verlaat!

Dyse is een noisy duo uit Duitsland die met z'n tweeën evenveel energie hebben als een complete band. Mathrock, jazzrock, punk en noise versmolten in één groot feest. In januari traden ze op in Tilburg. Die show werd opgenomen en hier kan je alvast een voorproefje horen van wat je te wachten staat.