Psychobilly Invasion: o.a. The Meteors + Long Tall Texans (gaat door!)


Line up: The Meteors + Long Tall Texans + Koffin Kats + The Silver Shine


Psychobilly Invasion over Europe is de dikste psychopackage die je dit jaar kunt verwachten! Slechts een select aantal shows in Europa!

Let op:
Er doen berichten de ronde op internet dat The Meteors uit de tour zijn gestapt. Dit is niet waar. The Meteors komen gewoon naar Eindhoven! / The Meteors will come to play the show in Eindhoven!

Stond je voor een dichte deur tijdens de derde editie van het Coffin Carnaval? Of krijg je gewoon niet genoeg van kletterende contrabassen en maniakale zang. De Effenaar brengt de meest vuile tour van deze winter naar Eindhoven: de Psychobilly Invasion.

The Meteors noemen zichzelf The Kings of Psychobilly. En hoewel dat misschien wat pocherig klinkt, hebben ze wel helemaal gelijk. Zanger P Paul Fenech en de zijnen waren de eersten in 1980 die rockabilly vermengden met punk. En dat doen ze nu al 30 jaar en 25 albums lang. En wie ze tijdens de allereerste editie van het Coffin Carnaval gezien heeft, kan beamen dat de band nog steeds het topje van de grafheuvel is.

Niet minder legendarisch: de Engelse schoffies van Long Tall Texans. Sinds 1985 en negen langspelers brengt de band uit Brighton een explosieve mix van verschillende stijlen. Wat minder psychobilly, iets meer punk (denk The Living End en Social Distortion) en rockabilly. Op sommige nummers komt zelfs een saxofoon te voorschijn. Niet iets dat je direct bij psychobilly verwacht. De Long Tall Texans komen er glansrijk mee weg en bouwen er ook nog een mooi feestje mee.

Dat er uit Detroit niet alleen house en garagepunk komt, bewijzen de Koffin Kats. De psychobillies uit de motorcity vermengen punk met contrabastonen zo hard als mokerslagen en een lekkere vieze dosis horror. Contrabas-virtuoos en Vic Victor beschrijft de muziek van het punkabilly powertrio nog het beste: “You know the music your parents turn up real loud when they're fuckin'? That's us.”

Natuurlijk kennen we allemaal Patricia Day van The Horrorpops. En dan houdt het wel zo’n beetje op met vrouwen in de psychobillyscene. Daar komt nu met Krista Kat van The Silver Shine verandering in. En dan kan je ook meteen een Oost-Europese band toevoegen aan je lijst van psychobilly-bands. Want ook die zijn met een vergrootglas te vinden. De moderne psychobilly van The Silver Shine is retestrak en de band heeft dan ook al opgetreden met bands als Deadline, Koffin Kats en The Hangmen. Van hun credo ‘I Sold My Soul For Rock ’n Roll’ is in ieder geval niets gelogen.