Only Seven Left


3FM Serious Talent presents


+ Offhanded + Monomania


De Hilversumse boys van Only Seven Left maken catchy powerpop en zijn hot hot hot!

3FM Serious Talent word je niet op je mooie blauwe ogen alleen. En hoewel de mannen van Only Seven Left opmerkelijk veel vrouwelijke fans hebben, kan je muzikaal zeker niet om de band heen. Want ook voorprogramma’s van De Dijk, I Am Kloot, Destine en Metro Station en een tour door Egypte krijg je niet voor elkaar door wederom die mooie blauwe ogen.

Only Seven Left werd in 2005 opgericht door de broers Jochem en Hinne Winterwerp en valt al meteen bij de eerste EP op vanwege het volwassen geluid van de pianorock. Al snel betitelde LiveXS de piepjonge band tot Local Heroes en werd de EP gedraaid door Giel Beelen en Dolf Jansen op 3FM. In 2009 adopteert 3FM dj Coen Swijnenberg de band zelfs even als manager. Ondertussen blijven de bladen over de band schrijven, van CosmoGirl en de Hitkrant tot Up Magazine en het grootste muziekblad van China. Ook worden de clips voor ‘My Side Of The Story’ en ‘Wake Up Call’ ongelofelijke YouTube-hits.

Maar naast het feit dat het vijftal niet alleen ijzersterke popliedjes maakt (KindaMuzik voorspelt dat ze wel eens de hitmachine van Nederland kunnen worden), zijn ze ook nog eens heerlijk eigenwijs. Terwijl bijna elke Nederlandse platenmaatschappij ze gouden bergen belooft om de band binnen te halen, brengen ze hun debuutalbum ‘It Was All A Dream’ in september 2010 gewoon in eigen beheer uit en verkopen ze de releaseshow in de Tivoli ruim twee maanden van tevoren uit. Een maand later roept 3FM ze uit tot Serious Talent en hebben ze wederom een grote Youtube-hit met de hilarische clip voor ‘Sleeping Without You’ waar ze juist de draak steken met hun eigen boyband-imago. Dan heb je ballen. Blauwe ogen of niet.

In het voorprogramma neemt OSL twee andere talenten meet: poprockers Offhanded en de poppunkers van Monomania. Wat een lekkere avond!