Uitverkocht

De Staat


+ Shaking Godspeed


's-Lands coolste rockband komt terug met haar kersverse tweede album 'Machinery'!

Waarschijnlijk heb je 'Sweatshop', de eerste single van hun tweede album, al wel eens langs horen gieren. 'Machinery' heet dat tweede kindje van De Staat, en hier zie je de complete releaseshow in De Vereeniging in hun thuisstad Nijmegen.

Dat ook deze plaat volstaat met een dozijn of wat megacatchy ritmische rocksongs is geen geheim. Het Nijmeegse De Staat, mocht je ze nog niet kennen,  wordt namelijk terecht vergeleken met bands als Queens of the Stone Age en leunt daarnaast ook sterk op heavy bluesmuziek. Stoner rock met een flinke poptwist dus. Op 29 april kan je in de grote zaal van de Effenaar zien waarom dit de coolste band van Nederland is.

De Staat heeft een bewogen jaar achter de rug na hun debuutplaat 'Wait for Evolution' uit 2009. De heren mochten opdraven op festivals als Lowlands en Pinkpop en zijn serieus bezig om voet aan de grond te krijgen in Engeland, waar ze afgelopen zomer het Glastonbury festival plat speelden. Je zou met recht de laatste ‘a’ van hun single ‘The Fantastic Journey Of The Underground Man’ in een ‘e’ kunnen veranderen, want De Staat heeft een fantastische weg afgelegd sinds het verschijnen van het debuut.

Het concert dat de groep zal geven wordt extra bijzonder, aangezien het onderdeel zal vormen van het Koninginnenachtfestival. Eerder organiseerden we voorafgaand aan het festival shows van onder meer Kyteman's Hiphop Orkest en Beef! Dit jaar is het aan De Staat om het inmiddels traditionele festival af te trappen.

In het voorpromma het gierende garagetrio Shaking Godspeed. Hun album 'Awe' wordt unaniem lovend ontvangen en de band bewees in het afgelopen jaar een van de beste rockbands van Nederland te zijn. Hun originele mix van heavy, popy, garage en hardrock is uniek, catchy en broeierig. Je wordt dus dus verzocht op tijd aanwezig te zijn vanavond!

Na afloop van het concert van De Staat kun je gewoon in de Effenaar blijven en het Koninginnenachtfestival meevieren!