Negative


NEON European Tour 2011


+ Lick


Enige NL show van deze Finse glamrock band, tevens releasetour van het 5e album Neon!

Al jaren is Negative een begrip in Finland. Alle albums van de band belanden steevast in de top 10 en de zalen lopen vol voor het vijftal. Ook Duitsland en grote delen van Zuid-Amerika zijn al om. Niet zo vreemd. Finland heeft met bands als HIM, The Rasmus, The 69 Eyes en Nightwish dan ook al jaren een goede reputatie op het gebied van grootse en meeslepende rock.

En in die stijl moet je Negative ook plaatsen, alhoewel de muziek wel wat meer lagen kent. De band doorloopt vanaf de jaren 70 elk decennium en neemt daar de meest smakelijke ingrediënten uit om een explosief brouwsel te maken. Zo citeert de band rijkelijk uit de glam rock van Queen en T. Rex, de hardrock van Guns ’n Roses en Mötley Crüe en de emo/gothic van The Rasmus en HIM.

Op het laatste album ‘Neon’ zijn deze elementen nog beter uitgewerkt. De band verliet het koude Finland en trok in een studio in zonnig Los Angeles. En dat is te horen! De band is klaar voor grote stadions. Maar voor het zover is, zal de band in de Effenaar zijn enige Nederlandse optreden geven van de tour.