Arno


Arno

Arno Hintjes (o.a T.C. Matic) een monument uit de Belgische popgeschiedenis.

Een monument, een grootheid, een rockdinosaurus. Arno (Hintjens) behoeft eigenlijk geen introductie. Het enige dat deze man nodig heeft is een podium, een publiek en de rest gaat vanzelf.

Op 9 mei 1980 maakte Arno met zijn toenmalige band TC Matic het Effenaar podium voor het eerst onveilig. In dat jaar beleefde de band haar grote doorbraak. De groep maakte vier albumsen scoorde een paar hits, waaronder "Oh la la la". Ook "Que pasa" en "Putain, putain" zijn uitgegroeid tot klassiekers, die steevast deel uitmaken van Arno's liveset.  In 1984 speelde TC Matic hun vierde en laatste Effenaar show en twee jaar later hield de band het voor bekeken .

Na TC Matic startte hij een zo mogelijk nog succesvollere solocarrière. Amerikaanse blues en soul, Franse chansons en Belgische havenkroegliederen zijn de ingrediënten van Arno's geheel eigen muziekcocktail. Vooral met de cd's Idiots Savants en A La Française maakte hij in de jaren negentig naam. Hoewel hij er al verschillende achter zijn naam heeft staan, interesseren hits op zich hem bijzonder weinig. Hitgroepjes en ‘muziek voor coiffeurs’ - lees: techno- en housemuziek - vindt hij nodig omdat ze de platenfirma's veel geld opleveren. Zo kunnen deze zich ook echte artiesten veroorloven, mensen die muziek maken die nuttig is voor anderen, aldus Arno.  

Arno is een podiumdier avant la lettre. Hij staat al 35 jaar voor pure rock ’n roll, of het nu in het Engels, het Frans of Oostends is.

 

Gerelateerde evenementen