Vlammende Vlamingen: The Sore Losers + Arquettes + Nona Mez


Line up: The Sore Losers + Arquettes + Nona Mez


Bij de tweede editie van Vlammende Vlamingen wordt er zeker weer gevlamd, maar is er ook ruimte voor intieme luistersongs!

We beginnen 2011 goed met een gezonde dosis Vlaams vermaak! De tweede editie van Vlammende Vlamingen is met de stevige bluesy rock van The Sore Losers, de catchy electropop van Arquettes en de intieme en melancholische popliedjes van Nona Mez een gevarieerde line-up.

Nona Mez
We openen vanavond met het door Milow geïntroduceerde talent Nona Mez. Onlangs verscheen het album 'Radio Rain & Hard Luck Stories' op het platenlabel Home Run Recors, gerund door meneer Milow zelf. Niet geheel toevallig, want de twee zijn naast stadsgenoten ook al jaren vrienden.
Nona Mez is het muzikale alter-ego van zanger en songschrijver Geert Maris. Al heeft hij reeds verschillende albums op zijn naam staan, zijn ster is pas echt rijzende sinds hij dit jaar met 'Radio Rain & Hard Luck Stories' op de proppen kwam. De muziek van de Leuvenaar laat zich enigszins vergelijken met die van vriend Milow, maar zijn doorgaans iets ingetogener en mysterieuzer. Waar Milow meer met pop aan de haal gaat, zoekt Nona Mez het wat meer richting de jazz. Prachtige melancholie om een lange avond Belgische muziek mee op te warmen. Als een eerste trappist op een koude winteravond. Heerlijk.Arquettes
Het Gentse kwartet Arquettes is al een paar jaartjes aan de weg aan het timmeren, maar met het net verschenen debuutalbum ‘Wave on’ in de pocket begint de trein pas echt te lopen. De plaat werd opgenomen onder leiding van Stéphane 'Alf' Briat, Franse topproducer die ook verantwoordelijk is voor onder meer Air, Phoenix en Sébastien Tellier. De muziek laat zich omschrijven als catchy electropop, maar dan wel van het donkere soort. Zwaar aangezette bassen, stevige gitaren en electronica. Vergelijkingen met landgenoten kun je zoeken bij Balthazar of Das Pop, maar Arquettes is wel een slag heavier. De eerste single van het album, ‘Gutters’, staat momenteel in De Afrekening, de hitlijst van Studio Brussel. De aandacht in België is daarmee flink toegenomen, en de band is uiteraard van plan om zich ook in ons land flink in de kijker te spelen de komende tijd, te beginnen op deze Vlammende Vlamingen!The Sore Losers

Het klapstuk van de avond is het stelletje rockers dat zichzelf The Sore Losers noemt. Ontstaan uit de overblijfselen van onder meer El Guapo Stuntteam brengt The Sore Losers op haar recent verschenen debuutalbum een staaltje rock waar je heel hard U tegen wilt roepen. Het titelloze debuutalbum  verscheen op het Nederlandse kwaliteitslabel Excelsior en werd geproduceerd door Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove en Broken Glass Heroes).
De groep brengt een mengelmoes van country, blues en 70's rock met de frisheid van een band als The Black Keys. het is een klassieke rockband met alle ingrediënten van dien: pakkende girtaarriffs, vuige solo's en pompende bassen. 
De band was al eerder te bewonderen in onze kleine zaal, als support van Dirty Sweet in het voorjaar van 2010. Vanavond nemen ze zelf de headline positie in, en het moet gek lopen wil dat niet het vlammende hoogtepunt van de avond worden!