Hans Teeuwen & The Painkillers


+ dj Svn


Hans Teeuwen & The Painkillers

Hans Teeuwen heeft met zijn band The Painkillers een geweldige jazzplaat gemaakt en staat live gegarandeerd als een huis!

Hans Teeuwen is meer dan alleen de koning van de lach. Ook als zanger is hij een subliem entertainer. Samen met zijn band The Painkillers leverde hij eerder dit jaar het indrukwekkende album ‘How It Aches’ af. Een plaat waarop louter topmuzikanten spelen die Hans ook op deze tournee meeneemt. Met Jesse van Ruller (gitaar), Benjamin Herman (saxofoon), Ruben Hein (piano), Kasper Kalf (bas) en Joost Kroon (drums) heeft Teeuwen een band om van te likkebaarden gerekruteerd.
Als zanger is de 43-jarige Teeuwen flink geïnspireerd door Frank Sinatra. Op zijn vorige album ‘Hans Teeuwen Zingt’ liet hij die fascinatie klip en klaar doorsijpelen. ‘How It Aches’ omvat een meer gevarieerd muzikaal pallet. Jazz is altijd de ondertoon, maar hier en daar hopt de band ook tussen funk, rock en zelfs country op en neer. Tuurlijk, sommige van de twaalf songs op het album zijn ook een beetje stout. Ze prikkelen de fantasie. Of ontlokken hier en daar een glimlach. Maar wel een heel andere dan je van Teeuwen gewend bent. De grote overeenkomst met het cabaretwerk van Hans is dat je het gevoel krijgt dat je op je qui-vive moet zijn. Constant lijkt er iets onverwachts of spannends te kunnen gebeuren. Zeker bij een liveshow. Wees dus op je hoede tijdens dit muzikale moois!

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde evenementen