Tom McRae & Matangi Quartet


A Close Encounter With...


+ Jodymoon


De Britse singer-songwriter Tom McRae geeft vanavond een exclusief concert met het Matangi kwartet. De enige clubshow wereldwijd!

Tom McRae & Matangi Quartet
De Effenaar presenteert vanavond in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven een zeer exclusief concert van Tom McRae.

Na het prachtige concert van Tom McRae eerder dit jaar in de kleine zaal van de Effenaar, verwelkomen we hem vanavond voor een bijzonder seated concert in de grote zaal, waarbij hij zal worden ondersteund door het Nederlandse strijkkwartet Matangi.

Speciaal voor vanavond heeft de Britse singer-songwriter een aantal van zijn songs van nieuwe arrangementen voorzien. Het concert zal bestaan uit zowel oud als recent werk van zijn dit jaar verschenen album 'The Alphabet of Hurricanes'.

Matangi is een befaamd Nederlands strijkkwartet, dat naast haar klassieke werk ook veel samenwerkt met popartiesten. Onlangs ondersteunde het kwartet Matt Bauer tijdens Flux/s.

Jodymoon
Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon grossiert in sterk persoonlijke songs met universele thema’s als liefde, dood, afscheid, ouder worden en groei. In New York werkten ze samen met producer Bryce Goggin (Antony & The Johnsons, Joan As Police Woman). Op hun nieuwste album ‘Who are you now’ speelt het strijkkwartet Matangi een belangrijke rol en ook live zorgen strijkers voor een bijzondere combinatie tussen singer/songwriter, pop, klassiek en een vleugje roots.

Dit concert is onderdeel van de gezamenlijke serie concerten met Muziekgebouw Eindhoven onder de naam 'A Close Encounter With...'. Eerdere concerten in deze reeks zijn onder meer CocoRosie, Steve Earle, Antony & The Johnsons en The Bedroom Community Tour met o.m. Nico Muhly, Ben Frost en Valgeir Sigurð sson.