Minimum: o.a. Michel de Hey + Bart Skils


Line-up: Michel de Hey + Bart Skils + Bjorn Wolf + Jaimer Vincentie


De eerste editie van de nieuwe tech house avond Minimum is een feit en de line up liegt er niet om!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanavond slaat 'Minimum' de klok in de Eindhovense Effenaar. Hier hoor je de nieuwste techhouse, techno en minimal: elektronisch, industrieel, meestal zonder vocalen maar altijd volgens de vierkwartsmaat, van 22.00 tot 04.00 uur gebracht door dj's Michel de Hey, Bart Skils, Bjorn Wolf en Jaimer Vincentie.

Afgelopen augustus lanceerde organisator First Vision hun Minimum concept, tijdens het vier area tellende strandfeest Lakedance dat twee keer per zomer plaatsvindt op Aquabest. Grootheden als Kabale und Liebe, 2000 And One en Bart Skils waren te gast op dit nieuwe podium. Lakedance staat bekend om de zomerse look en feel, met doorgaans deep house en een vleugje Latin house dat door de boxen klinkt. Techy tunes kwamen de afgelopen jaren voorzichtig aan bod in de kleinschalige Mensroom area. Dat groeide uit tot het Minimum podium, wat goed aansloeg en daarom nu een eigen indoor feest verdient.

Bart Skils, die de Minimum slotset verzorgde tijdens Lakedance op 21 augustus, viel zo goed in de smaak op Aquabest dat hij direct geboekt werd voor deze eerste zelfstandige editie van Minimum. Skils verwierf niet alleen bekendheid met zijn draaikunsten; mede dankzij zijn succesvolle concepten VOLTT, Static en Traffic is hij een vaandeldrager van de Amsterdamse New School generatie. Meer info: www.myspace.com/bartskils. Ook technoveteraan Michel de Hey geeft 6 november acte de présence in de Effenaar. Hij vierde onlangs zijn 42ste verjaardag maar behoort nog altijd tot de absolute top. De dj/producer opende de technodeuren in Rotterdam en zal ook in Eindhoven de sluizen openzetten. Voorproeven kan via   Heytec Radio.

Daarnaast zijn Bjorn Wolf en Jaimer Vincentie vastgelegd voor zaterdag 6 november. Beide Brabantse boys hebben al diverse Lakedance Main Stage optredens op hun naam staan. Als resident van o.a. IMHouse, Smaakstof en Flamingo Nights heeft Bjorn Wolf zich de afgelopen twee jaar definitief gevestigd als groovy minimal dj. Jaimer Vincentie heeft 21 augustus al met het Minimum bijltje gehakt. De funky openingsset die hij toen draaide beluister je  hier.