Uitverkocht

Go Back To The Zoo


+ Ice Black Birds


Go Back To The Zoo

Hey Dj!, Electric, Beam Me Up, hoeveel hits kun je op één plaat kwijt? In het geval van Go Back To The Zoo maar liefst 11!

We kregen al zo’n donkerbruin vermoeden dat het keihard met ze zou gaan toen we ze in de Effenaar in 2009 in het voorprogramma van Friendly Fires aan het werk zagen. Dat vermoeden werd alleen maar dieper bruin van kleur toen ze een geweldige set weggaven tijdens het Koninginnedag Festival 2010. Ondertussen kun je al echt niet meer om Go Back To The Zoo heen. Want jongens, meiden, dames, heren, wat een lekker bandje is dit toch. Debuutplaat ‘Benny Blisto’ bleek een gevalletje ‘alle elf goed’. De band heeft op die cd elf hits in de dop vereeuwigd. Op die plaat ook ‘Beam Me Up’, de track die door Nike werd opgepikt en werd gebruikt in één van hun wereldwijd uitgezonden commercials.
Muzikaal heeft Go Back To The Zoo wat weg van acts als The Strokes, Kings of Leon, The Kooks, Razorlight en af en toe ook The Libertines. Live brouwen ze een aanstekelijk schouw-, en hoorspel waarin hun hitgevoelige songs nét dat tikkie extra krijgen. Voor het derde jaar op rij komen ze naar de Effenaar. Mis ze ook nu niet!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het voorprogramma wordt verzorgt door de jonge honden van Ice Black Bird. Dit viertal uit Bristol werd al vergeleken met Rolling Stones, Kings of Leon, The White Stripes en The Black Keys. Goeie retrorock die door de BBC al een grote toekomst werd toebedicht.